31 Mart 2019 ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde "taşımalı asker-polislere oy kullandırıldığı" iddiasıyla gündeme gelen Hakkari-Çukurca Belediyesi'ni kazanan AKP’li başkanlar belediyedeki usulsüzlükler üzerinden birbirlerini suçladı.

MA'nın haberine göre, son seçimi kazanan AKP’li Nazmi Demir, eski AKP’li başkan Ensar Dündar'ı paravan şirket üzerinden yakınlarını işe almakla suçladı.

Dündar’ın “Geraşin” adı altında bir paravan şirket kurduğu ve bu şirket üzerinden kardeşlerini ve akrabalarını işe aldığı iddiasını gündeme getirdi.

“DÜNDAR YENİ PERSONEL ALIMI YAPTI, PERSONELLER ONUN AKRABASI”

Nazmi Demir, yaptığı açıklamayla Dündar hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Çukurca eski Belediye Başkanı Ensar Dündar, bazı yandaş haber siteleri aracılığıyla geçmişindeki kirli işleri örtme çabası içerisine girmiştir. Seçimlere günler kala Dündar, etik dışı davranarak belediyeye birçok yeni personel alımı gerçekleştirmiştir. Bu alınan personellerin tamamı Dündar'ın yakın çevresinden ve akrabalarından oluşmaktadır. Seçime sayılı günler kala koruculuktan istifa ettirdiği kardeşini, yakın akrabalarını ve çevresini etik dışı bir şekilde, provokasyon amaçlı işe almıştır. Aday olmayan birinin giderayak belediyeye personel alması hiçbir ahlaki değere sığmamaktadır."

DÜNDAR’DAN AÇIKLAMA

Dündar ise söz konusu açıklama üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iddialara yanıt verdi.

Dündar, "Ne yazık ki, aynı çatı altında, halka ve hakka hizmet gayesi ile yol yürüdüğümüzü var saydığım Nazmi Demir'in şahsıma karşı, ahlaki erdem ve siyasi nezaket sınırlarını aşan akıl almaz ve düşmanca tutumuna ve hakaretlerine hayretle ve esefle sizlerle birlikte tanık oldum" dedi.

Dündar, “paravan şirket” suçlamasına dair de şirketin belediyeye ait olduğunu söyledi.

'18 MİLYON TL BORÇ BIRAKTI' İDDİASI

Gerginliğin bir nedeninin belediyeye bırakılan borçlar olduğu belirtiliyor.

Dündar'ın belediyeyi 18 milyon 346 bin borç altında soktuğu ve bu borcun 11 milyon 293 bin TL’sinin piyasaya olan borçlardan oluştuğu öğrenildi.

Öte yandan Dündar'ın kurduğu şirket üzerinden yapılan ihalelerden kişisel kazanç sağladığı iddiaları da bulunuyor.

Hakkari'nin 4 ilçesinden biri olan Çukurca'da seçimi AK Parti'nin adayı kazanmış, DEM Parti'nin adayı ise ikinci sırada yer almıştı. Seçim döneminde "taşımalı seçmen" iddiası gündeme gelmişti.