AKP’ye yakınlığıyla bilinen Zafer Şahin, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına dair “Mardin Büyükşehir Belediyesi ilk Meclis toplantısı… AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEM Parti grubu gündemde böyle bir madde yok diyerek kabul etmiyor bu talebi. Çıkan tartışma sonrası AK Partili üyeler salonu terk etmek üzere ayaklanıyor. Görüntü alan AK Partililerin telefonları zorla ellerinden alınarak siliniyor. AK Partililer ayağa kalkarak İstiklal Marşı okuyor ve saygı duruşunda bulunuyor. DEM’li üyeler oturdukları yerden onları izliyor” paylaşımında bulundu.

Paylaşımın sosyal medyada gündem olması üzerine DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk X hesabından açıklama yaptı.

“Türkiye’de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır” diyen Türk devamında “Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim. Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Screenshot 2024 04 18 At 17 47 26 X'te Ahmet Türk Türkiye’de Bayrak Ve Dinin Siyasete Alet Edilmemesi Gerektiğini Bu Ülkenin Ortak Değerlerine Her Zaman Saygı Duyduğumuzu Belirtmek Isterim. İddia Edildiği Gibi Bu Ü[...]