Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, TOKİ Emlak Konut’un altyapı çalışmalarından dolayı suların kesildiği mahalleye gitti. Başkan Tutdere, vatandaşa önce söz verdi daha sonra onlarla birlikte sorun çözülene kadar mahallede bekledi. Sorun hal olduktan sonra Tutdere mahalleden ayrıldı.  

Tutdere, Belediye’den kaynaklanmamasına rağmen su kesintisinden dolayı mahalleliden özür dilerken, mahalleli sevgi seliyle karşıladığı Tutdere’ye, özürlük bir durum olmadığını belirterek, “Estağfurullah Başkanım bizden özür dileme.” dedi.

Kentte, TOKİ Emlak Konut’un inşaat çalışmaları esnasında su borularının patlaması üzerine, Yeşilyurt Mahallesi, Turgut Reis Mahallesi, Yavuz Selim Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Mehmet Akif Mahallesinin bir kesimi, K2A, K2B ve K6 Konteyner Kentler, Siteler Mahallesi 4 günden bu yana zaman zaman su kesintileri yaşandı.

“ASLA VATANDAŞIMIZIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMEYİZ”

K2 Konteyner Kent’teki vatandaşın Belediye’nin 153 Çağrı Merkezinden mağduriyetini dile getirmesi üzerine Başkan Tutdere, ekibiyle birlikte konteyner kente giderek vatandaşla görüştü. Vatandaşa sorunun çözüleceğinin garantisini veren Tutdere, “Bütün halkımızdan özür diliyoruz, biz asla vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz ama bizim belediyemizin dışındaki bir müteahhit firmanın (TOKİ Emlak Konut) kazı çalışmaları nedeniyle bu arızalar meydana gelmiştir.” dedi. Vatandaşlar ise Tutdere’ye, “Başkanım bizden özür dileme.” diyerek sevgi gösterdi, bazı vatandaşlar da Tutdere’yi çay içmeye davet etti.

“HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Akşam 19.00’dan itibaren Belediye ekiplerinin yürüttüğü onarım çalışmaları başarıyla sonuçlanınca, Konteyner Kent’e sular verildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tutdere, “Birkaç gündür Emlak Konut tarafından şehir merkezinde yapılan kazı ve altyapı çalışmaları nedeniyle K2 Konteyner Kentimizde su arzında sorunlar yaşanıyordu. Hızlı bir şekilde ekiplerimizin müdahalesiyle sorun giderildi. Şu anda konteyner kentimizdeyiz ve sularımız akmaya başladı. Vatandaşlarımız kısa süre de olsa mağdur edildi, mağdur oldu, tabi bu istediğimiz bir tablo değil. Bütün halkımızdan özür diliyoruz, biz asla vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz ama bizim belediyemizin dışındaki bir müteahhit firmanın kazı çalışmaları nedeniyle bu arızalar meydana gelmiştir. Belediye olarak gerekli tedbirleri aldık, şu anda da konteyner kentimize suyu verdik. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız. Olayı haber alır almaz bizzat vatandaşlarımızla bir araya geldik, onların da haklı taleplerine kulak verdik, bizzat gelerek ziyaret ettik, onlar da bizi bağrına bastı. Bu süreçte bizi bağırlarına basan konteyner kentlerde yaşayan halkımıza teşekkür ediyorum, bundan sonra da her zaman yanlarında olacağız.” diye konuştu.

“NEREDE SORUN VARSA HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIM”

Bir gazetecinin, “Yeni seçilmenize rağmen ilk soruna bizzat kendiniz müdahale ettiniz, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek misiniz?” sorusuna ise Tutdere, şöyle yanıt verdi:

“Bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam edeceğiz. Nerede bir sorun varsa sorunlar çözülünceye kadar halkımızla birlikte takipçisi olmaya ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğim. Ben belediye başkanı seçildiğim günden beri sahadayım, sahada olmaya da devam edeceğiz. Sorunları hep birlikte çözeceğiz.”