dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem isimli programa Hatay'dan Gazeteci Mustafa Dilek konuk oldu.

Dilek, Antakya'ya bağlı Gazi Mahallesi'nde valiliği 'resen karar' alarak rezerv alan bahanesiyle yıkım kararı aldığını söyledi. Dilek, tek bir karot örneği alınmadan yıkım kararı alındığını açıkladı. 

Dilek, yurttaşların evinin hafif hasarlı olduğunu ifade ederek yurttaşların gerekli tadilatları da yaptığını söyledi. Yıkım kararı alınan evlerin önünden dokuz8TV'ye bağlanan Dilek, sözü Gazi Mahallesi Muhtarı Süleyman Çaldak'a devretti.

32 hanenin yaşadığı mahallenin muhtarı Süleyman Çaldak, "Rezerv alanıyla ilgili gün geçtikçe daha çok mağduriyet arttı. Bina yoğunluğu olan yerlerde evet destekliyoruz ama hafif hasarlı olan binaları, zor şartlarda yaşamlarını idame ettiren vatandaşların olduğu yerde resen diye bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Muhataplar bizle konuşmadan  uygulamaya geçti. Vatandaşların, parsel paylarında çok ciddi sıkıntı var. Net cevap alamıyoruz. Şu karşıdaki yapının aşağısı biri yatalak biri alzheimer. Abdullah Cömert'in evi. Burada bile onları rahat bırakmıyorlar. Resen karar uygulaması dayatılmakta. Çok samimilerse gelsinler konuşsunlar. Biz burada haklarımızı korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.