4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen iddianamede 4'ü tutuklu 5 şüphelinin; 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat depremlerinde 26'sı A blokta, 16'sı da B blokta olmak üzere 42 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi'nin A bloğuyla ilgili iddianame hazırlandı.

DHA'nın haberine göre; Yahya Kemal Mahallesindeki 2 bloklu Said Bey Sitesi, 6 Şubat'taki ilk depremde yıkıldı. 43 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi soruşturması kapsamında sitenin müteahhidi Hasan Çam (52), şantiye şefi Halil İbrahim Us (33), statik proje ve uygulama denetim görevlisi Yavuz Kaygısız (54), yapı denetim şirketi yetkilisi Halil Yıldız (54) ve yapı denetim şirketi kontrol elemanı Melike Y. (32) gözaltına alındı.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Müteahhit Hasan Çam, sorgusunda binayı tamamen mevzuata ve yönetmeliklere uygun yaptığını, müteahhit olarak binaların sadece finans kısımlarını karşıladığını belirterek, "Benim mesleğim gıda marketçiliğidir. Geçimini genel olarak bu şekilde sağlarım. Bunun dışında şahıs şirketim vardır, bir şirketimle inşaat işleri yaparım. Said Bey Sitesi dışında yıkılan başka bir binam yoktur. Yapının mimarı ve statik projeleri deprem ve diğer yönetmeliklere uygun olarak yapılmıştır" dedi.

Diğer şüpheliler de savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hasan Çam, Yavuz Kaygısız, Halil Yıldız ve Halil İbrahim Us tutuklanırken, Melike Y. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İDDİANAME KABUL EDİLİRSE YARGILANACAKLAR

Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından şüphelilerin yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.

Öte yandan soruşturma savcısı, binanın yıkılmasıyla ilgili kusurları bulunan kamu görevlilerinin dosyasını da ayırdı.