Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ülkede yeterli zeytinyağı bulunduğunu ve fiyat artışlarının spekülasyonlardan kaynaklandığını belirtti. Asa, resmi verilere göre Türkiye'de stokların devam ettiğini ve önümüzdeki hasat dönemi için 180 bin ton üretim beklendiğini ifade etti.

"BAZI KESİMLER 'ZEYTİNYAĞLI YİYEMEM' ŞARKISINI SÖYLETMEYE ÇALIŞIYOR"

Zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili çıkan spekülatif haberlere dikkat çeken Asa, tüketicilere dikkatli olmaları çağrısında bulundu ve dünya piyasasında zeytinyağının ortalama fiyatının 8,50 avro olduğunu vurgulayarak, "Zeytinyağı fiyatları ile spekülatif haberler yaparak bazı kesimler yine 'zeytinyağlı yiyemem aman' şarkısını söyletmeye çalışıyor. Marmarabirlik’in ambalajlı olarak 1 kilo sızma zeytinyağı toptan satış fiyatı 270 lira seviyelerindedir. Raf fiyatlarında çok çelişkili rakamlar görmekteyiz. Burada tüketicilerimiz yapacağı tercihlerde dikkatli olmalıdır” diye konuştu.

"500-600 LİRA OLACAĞI İDDİASI GERÇEK DEĞİL"

Arz talep dışında zeytinyağı fiyatlarının asit oranına göre belirlendiğini belirten Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, kamuoyunda zeytinyağı fiyatının litresinin 500 - 600 lira olacağı yönünde çıkan haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı ile birlikte, tamamen tahmine dayalı olduğunu öne sürdü.