İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleşen 'Kafes' operasyonunu duyurdu. Bu operasyon, 'Zaza Doğan' adlı organize suç örgütünü çökertmeye yönelikti ve sonucunda 47 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında 8 tabanca ve 1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

CİNAYET, YARALAMA, İŞKENCE, UYUŞTURUCU TİCARETİ...

Edinilen bilgilere göre; Zaza Doğan adlı suç örgütü, İstanbul'da en az iki cinayet ve üç yaralama olayına karışmıştı. Ayrıca, alacak verecek meselelerinde kendi 'mahkemelerini' oluşturup maddi kazanç elde ettikleri, iş yerlerine ve evlere silahla ateş ettikleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları, sosyal medyada silahlarla hava atıp 2 kişiyi kaçırarak işkence yaptıkları tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyonun organize suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını belirtti ve suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceklerini vurguladı.

ZAZA DOĞAN KİMDİR, NEREDE FAALİYET GÖSTERİYORDU?

Operasyon sırasında 'Zaza Doğan' olarak bilinen suç örgütünün liderinin asıl isminin Doğan Aykut olduğu da resmi kaynaklarca doğrulandı. Zaza Doğan lakaplı Doğan Aykut suç örgütünün Bursa, Muğla ve Mersin’de çeşitli suçlara karıştığı ancak faaliyetlerinin genel olarak İstanbul'da yoğunlaştığı belirildi.