00:10 - Hatay Armutlu'da Timur Apartmanı'ndan depremin 5. günü 110 saat sonra AKUT, Madenciler ve askerlerin arama kurtarma çalışmaları sonunda anne, oğlu ve kedileri sağ olarak çıkarıldı. Arama kurtarma katılan ekipler sevinçten birlerine sarıldılar.

photo_5996924275921107832_yphoto_5996924275921107830_yphoto_5996924275921107832_y

23:30 - Hatay Armutlu'da İsmet isimli yurttaş, Timur Apartmanı'ndan depremin 5. günü 110 saat sonra AKUT, Madenciler ve askerlerin arama kurtarma çalışmaları sonunda sağ olarak çıkarıldı. 

photo_5996924275921107815_y

22:50 - Adıyaman’da depremin enkazından 114 saat sonra 38 yaşındaki Meltem Ünsal sağ olarak kurtarıldı.

22:20 - CHP MYK, pazar günü Hatay'da toplanacak. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzasıyla üyelere gönderilen yazıda, MYK'nin 12 Şubat Pazar saat 14.00'te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Hatay'da toplanacağı belirtildi.

21:45 - Sağlık Bakanı Koca: Can kaybı 20 bin 213'e yükseldi.

21:40 - Kemal Kılıçdaroğlu: SPK konusunda verdiğim sözü unutmadım. Ancak deprem bölgesine dönmem gerekiyordu. Dönüşte SPK'ya gidip başkanının istifasını isteyeceğim. Ayrıca bölgedeki küçük yatırımcının zararının hemen tazminini ve tüm küçük yatırımcılar için zarar tespit soruşturması talep edeceğim.

21:38 - Bakan Bozdağ, Diyarbakır'daki deprem bilançosunu açıkladı; 255 ölü, 901 yaralı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Diyarbakır’da 255 kişinin hayatını kaybettiğini, 387’si enkazdan çıkarılan, 42’si ağır olmak üzere 901 kişinin yaralandığını söyledi.

21:30 - AFAD: Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 1.666 deprem meydana gelmiştir.

21:12 - Deprem bölgesinde halkın yüzde 51’i 2001 sonrasında yapılan binalarda oturuyordu. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre depremden etkilenen 10 ilde hane halklarının yarıdan fazlası 2001 ve sonrasında inşa edilen binalarda ikamet ediyordu.

21:05 - Cezayir, depremden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye toplam 45 milyon dolar mali yardım yapılacağını duyurdu. Cezayir Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada "Cezayir hükümeti, Cumhurbaşkanı Tebbun'un talimatı üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ne 30 milyon dolar, Suriye Arap Cumhuriyeti'ne de 15 milyon dolar mali yardımda bulunma kararı aldı" ifadeleri kullanıldı.

21:00 - Birleşmiş Milletler, depremden sonra Suriye'de evsiz kalanların sayısının 5,3 milyona ulaşabileceğini açıkladı.

20:55 - AFAD, saat 20.30 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 19 bin 875 kişinin hayatını kaybettiğini, 79 bin 717 kişinin yaralandığını bildirdi.

20:45 - UEFA'dan Türkiye ve Suriye'ye deprem desteği. Türkiye ve Suriye'ye ilk etapta 200 bin Euro'luk desteğin yapılacağı açıklamada, ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak tüm kulüp müsabakalarında depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı bildirildi.

20:20 - Adana'da korkutan deprem. AFAD'ın açıklamasına göre Adana'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

19:45 - İnsan hakları mücadelesinin iki önemli ismi avukat Hatice Can ve eşi Mithat Can depremde hayatını kaybetti. Can çifti 6 Şubat'taki Maraş merkezli depremlere Hatay, Antakya'daki evlerinde yakalandı. Enkaz altında kalan Hatice ve Mithat Can için arama çalışmaları 7 Şubat'tan itibaren devam ediyordu. Hatice Can, Gezi direnişinde Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın ailelerinin de avukatlığını yapmıştı. 

İHD Onur Kurulu Üyesi Hatice Can, Onur Yaser Can davasının da avukatlarındandı. Mithat Can ise eski Antakya İHD Şube Başkanıydı. 

19:35 - Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 'dostluk tır'ları aynı anda yola çıktı: "Rekabetin yeşil sahalarda kalması, saha dışında dost olmanın göstergesi" 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından spor kulüplerinin başlattığı yardım kampanyaları sürüyor. Spor kulüpleri, afet bölgesindeki depremzedeler için gerekli malzemelerin yer aldığı yardım TIR’ları tek tek bölgeye gönderirken; 3 kulübün başlattığı yardım kampanyalarına her renge gönül veren vatandaşlar katıldı. Hazırlanan TIR’lar, günlerdir deprem bölgelerine ulaştırılıyor. Bugün ise 3 kulüp, deprem bölgelerine olan ihtiyaçlara bir kez daha dikkat çekmek için bugün yola çıkacak TIR’ları aynı anda hareket ettirmeyi planladı.

19:20 - İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan konteyner kent, deprem bölgesindeki afetzedeler için hazırlanıyor. Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından Bayraklı'da kurulan İzmir Valiliği AFAD Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi'nde, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afetzedeler ağırlanacak.

18:50 - Enkaz altında kalan kadın 108 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerinde ardından sahada arama kurtarma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler Kahramanmaraş'ta 108 saat enkaz altında kalan kadını sağ olarak kurtardı. Enkazdan yaralı olarak çıkartılan 65 yaşındaki Leyla Çukur isimli kadın ekipler tarafından sağlık görevlilerine teslim edildi.

18:35 - Sancar: İktidar kötülük örgütlüyor, iyilik toplumsal dayanışmadan geçiyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarın kötülük örgütlediğini belirterek, “İyiliği inşa etmenin yolu da toplumsal dayanışmadan geçiyor” dedi.

18:28 - Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından depremler sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

18:24 - Hollanda Kentsel Arama Kurtarma Ekibi (USAR), Hatay’da 106 saattir enkaz altında bulunan 8 yaşındaki İbrahim adlı çocuğu sağ çıkarmayı başardı.

18:20 - Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ personelinin deprem bölgesinde bulunması nedeniyle su faturaları için sayaç okuma işleminin durdurulduğunu açıkladı.

18:13 - Sağlık Bakanı Koca: 109. saatte Hatay’da enkaz altından bir insanımız daha kurtarıldı.

18:10 - TTB’den uyarı: Çöpler deprem alanından uzaklaştırılmalı, salgın riski var. Depremin etkilediği 10 ilde çöp toplama işlerini hızla organize edilmesi gerektiği vurgulanan bilgi notunda, çöplerden kaynaklanacak bulaşıcı hastalık riskine karşı önlem alınması gerektiği kaydedildi.

17:52 - Rönesans rezidansı yapan müteahhitler gelen şikayetler ve istihbaratlar sonucu yurtdışına kaçmaya çalışırken havaalanında yakalandı.

FonMxkxXwAE0sN0

17:48 - Gaziantep’te deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazında mahsur kalan Mustafa Şirhat (22), Ela Şirhat (17) ve Ahmet El Musa (6) isimli akrabalar, arama çalışmalarının 108’inci saatinde kurtarıldı.

17:45 - İlk bilirkişi raporu açıklandı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlattığı soruşturmada ilk bilirkişi raporu açıklandı. Bilirkişi heyetinde yer alan Prof. Dr. Kasım Mermertaş'ın yaptığı açıklamada "ilk incelemelerimize göre, yıkılan binalarda ciddi malzeme kusurları tespit ettik'' dedi.

17:30 - Erdoğan 'yağma' iddiaları hakkında konuştu: Market sahiplerine müracaat etseler. O market sahibi zaten onlara verir. Hiç kimseyi aç açıkta bırakmayacağız.

17:27 - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum. Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin.

17:24 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Yurt dışına çıkış yasağı konusunda gerekli adımlar atılmaktadır. Bozdağ "Adli süreçleri başsavcılıklar yürütüyor. Yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalar devam ediyor, sorumlular bulunacak ve yargı önünde hesap verecekler. Delillerin toplanması sorumluların tespit edilip yargı önüne çıkarılması için bütün gayret gösteriliyor." dedi.

17:19 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 19 bin 388'e yükseldiğini, 77 bin 711 kişinin de yaralandığını açıkladı.

17:17 - MLSA, deprem bölgesindeki hizmetlerinde sorunlar yaşanan GSM operatörleri ile sosyal medya erişimi kısıtlayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

17:15 - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Yaşanan deprem felaketi nedeniyle 4A ve 4B kapsamındaki 2023/Şubat ödeme dönemi gelir/emekli aylıkları erken ödenecektir.

17:10 - İYİ Parti lideri Akşener, "Yardım götürmeyi amaçlayanlara teşekkür edeceğinize, utanmadan hedef mi gösteriyorsunuz?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden "Gönüllü olarak depremzedelere yardım götürmeyi amaçlayan insanlara teşekkür edeceğinize, bir de utanmadan hedef mi gösteriyorsunuz? Dolduramadığınız eksikliklerin kapatılmasından bu kadar rahatsız olmayın! Gün birlik günü ise; artık bırakın da bu enkazı hep birlikte kaldıralım" dedi.

17: 07 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine tekrar gideceklerini açıkladı. Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Başkanlarımla birlikte tekrar bölgeye gidiyoruz." dedi. 

17:05 - NATO Türkiye'ye barınma tesisleri gönderiyor. NATO Maraş merkezli depremlerden etkilenenlerin barınması için Türkiye'ye tam teşekküllü, 'yarı kalıcı' barınma tesisleri gönderecek. Genel Sekreter Stoltenberg "İhtiyacı olanlara yardım için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

16.47 - Gezi davası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan şehir planlamacı Tayfun Kahraman depremin yarattığı enkazdan mutlaka numune alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Kahraman, Türkiye'de 10 ili sarsan deprem felaketine ilişkin gönderdiği mesajda "Yiten canlara borcumuz; tüm yıkılan, can kaybına neden olan binaların enkazlarından gerekli numuneleri alarak saklamak, arşivlemek ve soruşturmalar için gerekli delillerin karartılmasını önlemektir. Enkazların numune alınmadan kaldırılmasına kesinlikle izin verilmemelidir" dedi. 

Her bir bina için etkin ve kapsamlı soruşturma yürütülmesi gerektiğini söyleyen Kahraman, "Eksik denetim yapan, hatalı proje çizip uygulayan, yetersiz malzeme kullanan ve bunlara göz yuman, kısaca bina üretim sürecindeki tüm sorumlular tespit edilerek bağımsız ve tarafsız yargının önüne çıkarılmalıdır. Eminim TMMOB’ye bağlı meslek odaları ve Barolar bu tespit ve soruşturmalar için gerekli teknik ve hukuki desteği üyelerinin katkılarıyla sunacaktır. Yiten canlar ve gelecek kuşaklar için tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları namuslu yurttaşların boynuna borçtur!" dedi.

16.43 - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremle ilgili paylaşımları nedeniyle hedef gösterilen gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında soruşturma başlatılmıştı.  

Yanardağ sosyal medya hesabından kendileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini duyurdu.

16.15 - Meral Akşener: Çocuklarla ilgili ilaç, ateş düşürücü ve barınmayla ısınmaya dair eksikliklerimiz var. Tuvalet ihtiyacı gerçekten çok üst seviyede. Mutlaka annesini babasını kaybetmiş çocuklarla ilgileneceksiniz, istirham ediyorum. Bu konuya dikkat çekiyorum, çocuk çalınır böyle dönemlerde. Organ için, çalınmak için çalınır. Annesini babasını kaybetmiş çocukları Allah rızası için devletin kurumlarına teslim edin. Ulaşamadınız bizi arayın biz teslim edelim. Teslim edildiğinde akrabalarına DNA testi yapılarak teslim ediliyor. Geçmişten çıkardığımız bir derstir bu.

aksener-9

16.10 - Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tahliyeler sürüyor. Depremzedeler için tahliye noktaları oluşturuldu.

15.45 - Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, ligden çekilme kararı aldıklarını TFF'ye bildirdiklerini söyledi.

Ekran görüntüsü 2023-02-10 154924

15.35 - Hatay'da yıkılan bir binanın enkazından 105'inci saatte 1,5 buçuk yaşındaki Yusuf bebek kurtarıldı.

15.30 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerin ardından 76 binin üzerinde afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi. Erdoğan, depremlerde hayatını kaybedenleri sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini söyledi.  1944 binada 3 bin 225 vatandaşımız vefat etti. Bu tür afetlerde vefat edenlerin makamı şehadettir, şehitliktir.

Erdoğan: Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız.

15.06 - Depremde can kaybı sayısı 18.991'e yükseldi.

15.00 - Adıyaman'da depremde ölen çocuğunu mezara koyacak olan bir baba, kefen olmadığı için onu battaniyeye sarıp gömüyor. Foto: Fatih Çalışkan

Ekran görüntüsü 2023-02-10 150538

14.50 - Ebru Şahin & Cedi Osman’dan AHBAP’a 1 milyon TL bağış

Ebru Şahin ile Cedi Osman deprem bölgesindeki yaraları sarmak için destekte bulunan ünlü isimler arasında yer alıyor. Yardımsever kimliğiyle dikkat çeken ünlü çift AHBAP’a 1 milyon TL bağış yaptı. Cedi Osman’ın ayrıca NBA’de de deprem bölgesi için yardım kampanyası başlatacağı öğrenildi.

Ekran görüntüsü 2023-02-10 150432

14.45 - Teyit.org  açıkladı: Ekrem İmamoğlu’na "İngiliz uşağı" diyen eski AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu’nun abisinin eski Kahramanmaraş İl Tapu Kadastro Müdürü Fatih Kocabaş olduğu doğru.

14.30 - Sahadan gazeteciler paylaştı. Arama kurtarma köpeği Angi depremin dördüncü gününe kadar; tek başına Hatay'da 30 can kurtardı.

angi

14.25 -  Suriye'de İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus illerinde arama kurtarma çalışmaları 6 Şubat'tan bu yana sürüyor. Yerel kaynaklara göre, şimdiye dek en az 2 bin 37 kişi öldü, 2 bin 950'den fazla kişi yaralandı.

esad

14.15 - Kılıçdaroğlu AHBAP'a sahip çıktı: "İftira atacağınıza yardım dağıtım koordinasyonunu sağlayın. Başlattığınız karalama kampanyası en çok depremzedelere zarar veriyor. Bu hayasızlığa son verin."

14.00 -  Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ sayaç okuma personelinin gönüllü olarak deprem bölgesinde görevlendirildiği için sayaç okuma işlemlerinin zorunlu olarak durdurulduğunu duyurdu.

13.42 - İran Komünist Partisi: Yeryüzünün ve tarihin yüzünden asla silinmeyecek ağır bir hüzün.

İran Komünist Partisi Maraş merkezli depremlerin ardından yaptığı açıklamada  “Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere en derin taziyelerimizi iletiyoruz” dedi. Deprem sonrası yaşanan büyük yıkımla gelen ölümlerin hükümetlerin “beceriksizliğinden” kaynaklandığının kaydedildiği açıklamada,  “Bu iktidarlar, milyonlarca insanı kar, soğuk ve çeşitli hastalıklar altında, ölümün lanetine karşı çaresiz bırakmıştır." ifadeleri yer aldı.

13.37 -   AFAD: Afet bölgesinden tahliyelerimiz AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Jandarma tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar karayolu, demiryolu ve havayolu aracılığıyla toplam 80 ibn 863 vatandaşımız tahliye edilmiştir.

13.34 - Duygu’nun köpeği Venüs havlamasa kurtarma ekipleri ulaşamayacaktı.

Hatay, Antakya, Atatürk Caddesinde 6 katlı binada arama yapan kurtarma ekipleri, "sesimi duyan var mı" çağrısına havlayarak yanıt veren Venüs isimli köpek ve yanındaki sahibi Duygu isimli vatandaşı 105. saatte sağ olarak çıkarttı.

venus

13.20 - İYİ Parti'nin önceki Kahramanmaraş İl Başkanımız Ahmet Çabukel'in yaptığı 2 büyük deprem uyarısını Buğra Kavuncu paylaştı: "Deprem kapımızda değil, ayaklarımızın altında. Kahramanmaraş'ta keşfedilen 2 büyük fay hattı üzerinden 2 büyük deprem bekleniyor! 7.0 şiddetinin üstünde deprem bekliyoruz. Depreme hazır değiliz!"

13.10 - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentteki yıkılan binalarla ilgili soruşturma işlemlerine başlandığını bildirdi.

12.55 - Adıyaman valiliği önündeki enkazda çalışmalar devame diyor. Kente şehir dışından çok sayıda gönüllü geldi. Ancak gelen yardımlar valiliğin bahçesinde duruyor. Şehirde koordinasyon eksikliği devam ettiğinden valilik bahçesine kaos hakim.

12.50 - EGM: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 302 hesap yöneticisi tespit edildi. 37 şahıs gözaltına alındı, 10'u tutuklandı.

12.40 - Adalet Bakanlığınca, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki başsavcılıklara, "Deprem Nedeniyle Olağanüstü Hal İlan Edilen Yerlerde Yapılacak Ölü Muayene ve Defin Ruhsatı işlemleri" başlıklı yazı gönderildi.

Vefat eden kişinin kimliğinin tespit edilememesi halinde teşhise elverişli fotoğrafı çekilmesi, parmak izi ve DNA örneği alınması, cenazenin kayıt altına alınarak defin ruhsatı düzenlenmesi istenen yazıda, cenazenin defnedildiği yer ve mezarlığın da kayıt altına alınacağı ifade edildi.

12.30 - HATAY'da enkaz altından çıkarılan hayvanlar, Hayvan Hakları Federasyonunca (HAYTAP) kurulan sahra çadırında veteriner hekim ve gönüllüler tarafından tedavi ediliyor.

haytap-1

12..00 - Depremzedeler TKP'yi şu sözlerle anlattı: Türkiye'ye sorsanız bunlar vatan haini, bakın görün bunlar mı vatan hainleri, o vatanseverleri de görüyoruz.

11.52 - PKK yöneticisi Cemil Bayık, Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türkiye’deki askeri eylemlerin durdurulması kararı alındığını söyledi.

"Askeri eylemlerde bulunan tüm güçlerimize sesleniyorum: metropol ve kentlerdeki askeri faaliyetlerinizi durdurun" denilen açıklamada kararın "halkın acıları dinene, yaraları sarılana kadar geçerli olduğu" belirtildi.

11.45 -Adıyaman'da enkaz altından çıkarılan cansız bedenler kefensiz bir şekilde battaniyelere sarılarak toplu şekilde gömülüyor.

11.40- CHP’den Karaismailoğlu ile Fahrettin Altun hakkında suç duyurusu.

11.31 - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır."

11.28- Hatay'da depremden 62 saat sonra enkaz altından kurtarılan 19 yaşındaki Gürkan Öztürk'ün kurtarıldıktan sonraki ilk isteği, üniversite hazırlık kitapları oldu: 'Taburcu olduğum gibi çalışacağım, sınava az kaldı'

11.25- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Enkaz altından çıkarılan ve refakatçisi olmayan hastanede tedavisi devam eden 162 çocuk bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

11.05 - Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye'yi vuran depremde Malatya BBSK oyuncuları Resul Gün, Görkem Can Gündüz ve Tunahan Yıldız'ın hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

11.00 - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ailesine ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklar için çağrı merkezi kurdu.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17'de 7,7 ve 13.24'te 7,6 büyüklüğünde, 10 ili etkileyen iki büyük depremde, onbinlerce insan yaşamını yitirdi.

Deprem sonrası çok sayıda çocuk yakınlarına ulaşamazken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklar için çağrı merkezi kurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çağrı merkeziyle irtibata geçilebilecek numaralar şöyle:

0 501 730 10 50

0 501 730 10 51

0 501 730 10 52

0 501 730 10 53

0 501 730 10 54

0 501 730 10 55

0 501 730 10 56

0 501 730 10 57

0 501 730 10 58

0 501 730 10 59

0 501 730 10 60.

10.49 - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasıyla deprem bölgesinde hasar tespit siyesinin devrede olduğu öğrenildi. Kurum, "Vatandaşlarımız adres ve tc kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler" dedi.

10.30 - Adıyaman’da bir depremzede intihar girişiminde bulunuyor: Elinde bıçak olduğu öğrenilen depremzedenin 'Neredeydiniz? Devlet neredeydi? Yalvardım ben...' diye bağırdığı bildirildi.

10.08 - Depremde Hatay Arzu Apartmanı enkazından 102. saatte bir kişi sağ olarak çıkarıldı.

09.57 - Pegasus Hava Yolları, 6-7-8-9 Şubat 2023 tarihlerinde, deprem bölgelerinden toplam 169 uçuş ile 30.771 kişiyi tahliye ettiklerini açıkladı.

09.50 - Dünya Bankası depremlerden etkilenen Türkiye'ye 1 milyar 780 milon dolarlık destek sağlama kararı aldı Yardım ve kurtarma finansmanının 780 milyon dolarlık kısmının hemen kullanılabilir olduğu bildirildi.

09.39 - Devlet Bahçeli'nin "Gün birlik olma günüdür" mesajları atıp, karşısındaki 12 katlı binanın depremde çökmesine rağmen Osmaniye'de bulunan konağını depremzedelere açmaması tepki çekti. (Kaynak: Kısa Dalga)

09.30 - AFAD: Depremlerde can kaybı 18 bin 342'ye yükseldi, 74 bin 242 kişi yaralandı.

09.25 - Gazeteci Uğur Dündar'ın  tv100 ekranlarında yayınlanan ‘Deprem Özel’ programına konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, enkaz altında kalan bir çocuğun kurtarıldığı anları izlerken gözyaşlarını tutamadı.

09.16 - Türk Hava Yolları, bugün de deprem bölgesinden 150 tahliye seferi planlandığını açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün "Bugün için planladığımız 150 tahliye seferiyle 26.699 vatandaşımızı taşıyacağız. Tahliye operasyonunun başladığı 6 Şubat’tan gün sonuna kadar toplam 709 seferle 125.957 kişiyi tahliye etmiş olacağız" dedi.

09.09 - Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'da yaşayan anne ve babası Emel ve Şehap Korkmaz'ın sağlık durumları iyi. Ailenin İsmail adlı yeğenleri eşiyle birlikte enkaz altında. 

08.54 -  Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, AHBAP Derneği ve Haluk Levent'le birlikte hedef gösterilmelerinin ardından topladıkları yardımları paylaştı. 

08.52- Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 5 katlı Gölgeler Apartmanı'nın yıkılmasının ardından enkaz altında kalanlardan biri olan 17 yaşındaki Adnan Muhammet Korkut 94 saat sonra enkazdan sağ olarak yürüyerek çıkartıldı.

08.50 - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem sonrası Diyarbakır'da enkaz altında kalan anne Semra Varlık ve oğlu Serhat Varlık 100 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

08.45 - İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon ve İskoç siyasetçiler, vatandaşlarını Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye yapılacak yardım kampanyalarına katılmaya çağırdı. Sturgeon, Türkiye ve Suriye'de etkili olan depremle ilgili, "Bir neslin gördüğü en kötü deprem olabilir" ifadelerini kullandı.

Nicola Sturgeon skewered over 'discredited' £1.3bn council plan as FM faces  key vote today | Politics | News | Express.co.uk

08.42 - Depremin 100. saatinde Diyarbakır’da Bağlar ilçesindeki Cengizler Caddesi üzerindeki Hisami Apartmanı’ndan bir kişi daha çıkarıldı.

08.37 - Alman destek ekibinden bir doktor öğrendiği birkaç Türkçe kelimeyle enkaz altındaki kadını sakinleştirmeye çalışarak, "Zeynep Hanım, Daniel burada korkma!" dedi.

08.31 - AFAD verilerine göre Malatya Yeşilyurt'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 7.50'de meydana gelen depremin derinliği 10.45 kilometre olarak ölçüldü.

08.15 - Kahramanmaraş depreminin ardından gerçekleştirilen enkaz çalışmalarının 100. saatinde Adıyaman Barbaros Hayrettin Mahallesi, Karapınar Caddesi, Akgül Apartmanı'ndan Cemile Hasar (36) adlı vatandaş sağ olarak çıkarıldı.

07.50 - ABD yönetimi, Suriye'yi de etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkeye yönelik yardımlara izin vermek amacıyla 180 günlük yaptırım muafiyeti sağlanacağını duyurdu.

07.45 - Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan eski AKP Kahramanmaraş eski milletvekilli Sıtkı Güvenç de hayatını kaybetti.

07.38 | Kahramanmaraş'ta 100. saatte bir kadın daha enkaz altından kurtarıldı.

05.20 | Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07 | Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

05.00 | Hatay'da 95 saat sonra bir apartmanın enkazından 7 yaşındaki Asya Dönmez sağ çıkarıldı.

04.00 | Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 26 yaşındaki Alper Saçma, 96 saat sonra kurtarıldı.

03.51 | Arjantin, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye 28 kişilik arama kurtarma ekibi görevlendireceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero başkanlığında Türk makamlarıyla bir araya gelen Ulusal Güvenlik Bakanlığı, "Arama kurtarma çalışmalarında uzman personel ve köpeklerden oluşan 28 kişilik bir ekip gönderilmesi kararlaştırıldı" ifadesini kullandı. Arama kurtarma ekibinin Adana'da 10 gün kalacağı kaydedilen açıklamada, burada AFAD ile iş birliğinde çalışacağı ifade edildi.

02.59 | Gaziantep'in İslahiye ilçesi ve Osmaniye'nin Raufbey Mahallesi'nde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

01.16 | Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Muş, Adıyaman Afet Yönetim Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Adıyaman şehir merkezi içerisinde çok sayıda sivil araç olduğunu ve bu araçların çalışmaları kısıtladığını kaydeden Bakan Muş, merkeze sivil araçla girilmemesi için çağrı yaptı, gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü anımsatan Bakan Karaismailoğlu ise "Bölgeye büyük bir gönüllü akını var. Devlet-millet birliği ile bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.