Haber: Murat Mutlu




Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde bulunan ve Sultanbeyli Belediyesi tarafından yaptırılan Geçici Yaşam Alanı’nda yaşayan yüzde 83 engelli raporu olan vatandaş, geçtiğimiz hafta sonu akşam saatlerinde gerekçe gösterilmeden kolluk kuvvetleri tarafından zorla Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek gözaltına alındı.

BU MUAMELEYİ HİÇ HAK ETMEDİM!

Yüzde 83 engelli raporu olan ve önümüzdeki günlerde 109’uncu ameliyatını olacağını belirten vatandaş, “Akşam saatlerinde konteyner kentte ailemle birlikte oturuyorduk. Bir anda ne olduğunu bilmeden beni belediye aracına bindirerek Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdüler. Gitmek istemediğimi söylememe rağmen beni zorla belediye aracına bindirerek emniyete götürdüler. Yüzde 83 engelli raporlu olmama rağmen gece saat 23.00’a kadar beni hani gerekçe ile tuttular onu da anlamış değilim. Emniyet Müdürlüğü’nde olduğumu duyan annem ise sinir krizleri geçirdi. Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bana yapılan bu muameleyi hiç hak etmedim.” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR BAKAN KARŞISINA ÇIKMASIN DİYE Mİ ALINIYOR!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrası Hatay’a gelen bakanların, depremzede vatandaşların yaşamlarını sürdürdüğü konteyner kentlere gerçekleştireceği ziyaret esnasında engelli vatandaşın sorunlarını iletmemesi için güvenlik gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia ediliyor.