Yüksel Mansur Kılınç, bugün sosyal medya hesabında uyuşturucu ve uyuşturucuyla mücadele konusunda açıklama yaptı. Kılınç, 20 Nisan 2022 tarihinde TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasından bölümler içeren bir videoyla birlikte yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Uyuşturucu kartelleri, her zaman siyasi ve bürokratik ilişkilere ihtiyaç duymuşlardır. Uyuşturucu ile mücadele, TBMM öncülüğünde topyekûn bir güç birliği gerektiriyor. Şimdi görev, gençlerimizi uyuşturucu girdabından uzak tutmaktır.”

Kılınç, yayınladığı videoda ise basın toplantısında söylediği şu sözlere yer verdi:

“Ülkemizde uyuşturucu ticaretinde baronlar aşamasından holdingler aşamasına geçtik. Uyuşturucu kullanımı, uyuşturucunun neden olduğu sorunlar, uyuşturucu ticaretinin siyaset ilişkisi alarm zilleri çalıyor. Uyuşturucu alanını kontrol eden, yönlendiren baronlar, karteller her zaman siyasi ve bürokratik ilişkilere ihtiyaç duymuşlardır; bazı devlet mekanizmalarına ve devlet görevlilerine, siyasilere uzanan çıkar ağlarını oluşturmuşlardır.

Uyuşturucu ile mücadele, TBMM öncülüğünde ve önderliğinde topyekûn bir güç birliği gerektiriyor. Bu mücadele, mutlaka aileleri, bakanlıkları, toplumu, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri tabii ki uyuşturucu ile mücadele eden emniyet kuvvetlerini, güvenlik kuvvetlerini içine alan topyekûn bir mücadele gerektiriyor ve bu mücadelenin öncülüğü ancak TBMM’de bir güç birliği ile gerçekleştirilebilir. Görev, bugün Türkiye’nin en büyük potansiyeli olan, Türkiye’nin geleceği olan gençleri uyuşturucudan, madde bağımlılığından uzak tutmak ve tedavilerle uyuşturucu girdabından kurtarmak; annelerin acısı, annelerin dünyalarının çökmesi anlamına gelen uyuşturucudan kurtulmasını sağlamaktır.”