7 Eylül günü savcılık talimatıyla gözaltına alınan ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara eski Başsavcısı ve Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'a lüks bir villa ve otomobil aldığı iddiasına yalanlama geldi. 

Konuyla ilgili konuşan Kocaman, suç duyurusunda bulunacağını belirterek kamuoyuna basına açıklaması yaptı: 

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yrütülen bir soruşturmada gözaltına alınan kişiden hediye alarak villa ve araba aldığıma yönelik oluşturulmaya  çalışılan; mesnetsiz, temelsiz, tümüyle yalandan ibaret maksatlı ifitralar sebebi ile açıklama yapma zorunluluğu gerekmiştir.

KAPLAN'LA GÖRÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULAMIŞTI

Yüksel Kocaman, geçtiğimiz günlerde gazeteci Seyhan Avşar'a yaptığı açıklamada Kaplan ile görüştüğünü kabul etmiş, restoranda karşılaştıklarını ekleyerek "Onun dışında bu şahısla iş ilişkim, arkadaşlığım olamaz. Benim bir mafya babasının alacağı eve ihtiyacım yok." demişti.

KAPLAN, POLİSE YANLIŞ ŞİFRE VERMİŞ

Öte yandan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaplan'ın yakalanırken polisi görür görmez cep telefonunu kapattığı, şifresini soran polise ise yanlış şifre verdiği ortaya çıktı. 

Ayhan Bora Kaplan'ın polise yanlış şifre verdiği anlaşılırken "Ben telefonun şifresini söyledim ama açılmadı. Bir şey saklamıyorum” ifadelerini kullandı.