Yozgat’ta 4 gündür devam eden Kadınlar Türkiye Şampiyonası oldukça çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Celal Atik U17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 20 ilden 300 sporcu, Nasuh Akar U20 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda da 20 ilden 400 civarında sporcu mindere çıktı.

Nasuh Akar U20 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Yalova Termal Kulübü’nden 50 Kiloda Zerda Demir, 53 Kiloda Emine Çakmak, 55 Kiloda Tuba Demir, 57 kiloda Seval Cayır, 59 kiloda Sevim Akbaş şampiyon oldu. Muğla Köyceğiz’den 62 kiloda Sevil İlyasoğlu, Balıkesir Kepsu’dan 65 kiloda Duygu Gen, Ankara MKE’den 68 kiloda Ayşe Erkan, Adana Kozan’dan 72 kiloda Hatice Nur Sarı, İstanbul BJK’den 76 kiloda Nazar Batır birincilik elde eden diğer sporcular oldu. Yalova Termal Takımı ise takım halinde turnuvayı birinci bitirdi.

Celal Atik U17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda ise Afyon Taşoluk’dan 43 kiloda Yağmur Karabacak, İstanbul Fahir İlker’den 49 kiloda Remziye Karadağ, Burdur GSK’den 57 kiloda Aslı Kole, Balıkesir Kepsu’dan 65 kiloda Duygu Gen, Ankara MKE’den 73 kiloda Elmira Yasin birincilik elde etti. Afyon Taşoluk Spor Kulübü takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu.

"SPORCULARIMIZ 27 NİSAN'DA ANTALYA'DA YAPACAĞIMIZ ZAFER TURNUVASINA KATILACAK"

Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, Yozgat’ta 4 gün devam eden şampiyonanın çekişmeli ve kıran kırana geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"26-30 Mart tarihleri arasında Yozgat’ta gerçekleştirdiğimiz U17 Kadınlar Türkiye Şampiyonası ile başladık. Bugün U20 Kadınlar Türkiye Şampiyonası’nın son günü. Kıran kırana bir mücadele sonucunda bugün dördüncü günde maçlarımızın finallerine yaklaştık. Buradaki amacımız milli takım kriterlerine uygun, Dünya Avrupa Şampiyonası'nda ve Avrupa Şampiyonası’nda güreşecek sporcularımızı belirleyip, onları hazırlamak. Burada ilk üçe giren sporcularımız 27 Nisan'da Antalya'da yapacağımız Zafer Turnuvası’na katılacak. Bunun için buradaki mücadele önemli ve biz de bunun takip ediyoruz. Bugün son gün, madalya töreni ile birlikte son erecek. U17 yıldız kadınlar kategorisinde 300 sporcu, U20 kadınlar kategorisinde 400’e yakın sporcumuz katılım gösterdi."

Güreş Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Yunus Bölükbaşı ise "U17 kadınlar Türkiye Şampiyonası akabinde U20 gençler Türkiye Şampiyonası'nda da sporcularımızı Yozgat’ta misafir etmekten gururluyuz. U17'de toplamda 300 sporcu ve U20’de de 400 sporcuyu en iyi şekilde ağırladık. Bundan sonraki 2023-2024 faaliyet programda, sayın başkanımıza görüşerek Türkiye Şampiyonasını da ilimizde yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Müsabakalar sonunda sporculara madalyaları dağıtıldı.