Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek Yozgat’ın iki takımının başkanları mevcut Belediye Başkanı Celal Köse ile eski Belediye Başkanı Kazım Arslan, lig öncesi bir araya gelerek taraftarlara birlik mesajı verdi.

Yıkılarak yeniden yapımına başlanan ve 29 Ekim'de bitirilmesi planlanan Bozok Stadı inşaatının uzaması nedeniyle Yozgat’ın BAL’daki iki temsilcisi maçlarını sentetik dış sahada oynayacak. Ligin ilk haftasında karşı karşıya gelecek olan Yozgatspor 1959 FK ile Yozgat Belediyesi Bozokspor taraftarları arasında gerginlik yaşanmaması için alınması gereken önlemler Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında yapılan Spor Güvenlik Kurulu toplantısında değerlendirildi. Alınması gereken önlemlerin görüşülmesinin ardından maçların oynanacağı saha gezilip, yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yozgatspor 1959 FK Başkanı Kazım Arslan, "Herhangi bir sorun yaşanacağına inanmıyorum, düşünmüyorum daha doğrusu, mutlaka birtakım gerginlikler, tansiyon yükseklikleri olacaktır, onu da itidalle savuştururuz, sıkıntı olmaz. Taraftar dediğimiz insanlar 5-6 ay öncesine kadar hepsi Yozgatspor'un taraftarıydı. Bugün farklı bir tablo ortaya çıktı, bir grup taraftar da diğer tarafı destekliyor. Bunlar futbolun, sporun içerisinde olağan şeyler, hallolabilecek şeyler ben bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum" dedi.

Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulübü ve Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse şunları söyledi:

"Şehrimizde malum iki tane takımımız var. Ben özellikle belediye başkanı vasfı ile hem de Belediyespor Kulübü başkanı vasfıyla da her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Her ikisi de bu şehrin takımı. Kardeşlik ruhuna dayalı maçların oynanacağı, kazasız belasız bir lig temenni ediyorum. Bu itibarla makam olarak da spor kulübü olarak da sorumluğumuzun bilincindeyiz. Her iki takım da başarılı olmak istiyor, her iki takımda bu şehrin takımıdır. Aramızı bozmaya çalışanlar olacaktır, fitne çıkartmaya çalışanlar elbette olacaktır ama biz sorumluluğumuzun bilinciyle onları da baskılayacağız ve kardeşlik ruhu içerisinde şehri de germeden inşallah sezonun sonunu da elbirliği ile getireceğiz."

"GEREKLİ TEDBİRLER ALANICAK"

Yozgat Valisi Ziya Polat da "Ekim ayında liglerimiz başlıyor. İlk maçımızı şehrimizin iki takımı oynayacak. Spor Güvenlik Kurulumuzu sabah topladık, kararlar aldık. Kararları yerinde görmek için de sahamızı ziyaret ettik, sahamızda alınacak tedbirleri gördük. İki başkanımızın da bize söylediği; biz Yozgat'ta oynamak istiyoruz, seyircili oynamak istiyoruz şeklinde oldu. Emniyet Müdürlüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Federasyon temsilcilerimizle birlikte maçın seyircili oynanması için bazı tedbirler alacağız. İki takım da bizim takımımız, iki başkanımız da duyarlı, sadece kendilerinin duyarlı olmalarını değil taraftarlara da sahip çıkacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.