TELE1 televizyonunun“Açıkça” programına konuk olan Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, Millet ve Cumhur ittifakları arasında 5 puanlık kesin bir farkın korunduğunu belirterek "Son 3-4 günde yaşananların gerisinde kalmış bir araştırma. 6 Mart itibarıyla yepyeni bir döneme geçtik. Ancak şu anda da yüzde yaklaşık 5 puanlık fark korunuyor” diye konuştu.

Seçimin sadece bir cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi olmadığını aynı zamanda rejimin de oylanacağını belirten Kömürcü "Bu rejimin devam etmemesini isteyenler yüzde 55 civarında bir çoğunluğu oluşturuyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyenler ise yüzde 35-40 aralığındaki banttalar aralarında da 10 puanlık bir akrarsız seçmen grubu var” dedi.

Muhalefetin dağılmayıp beraber kaldığına ve her şeye rağmen ortak aday çıkarttığına dikkat çeken Kömürcü, bu adayın HDP seçmeni tarafından da desteklenmesi durumunda seçimin Millet İttifakı’nca kazanabilecek bir duruma gelindiğinin altını çizdi.Muhalefetin bir araya gelmesini çizgi film Voltran'a benzeten Kömürcü ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da seçim sürecine fiilen dahil olduğunu hatırlatarak “Muhalefet ‘Voltran’ı oluşturmuş durumda” dedi.