Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Özvar, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, Nisan ayı başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

Özvar'ın açıklamaları şöyle:

"Bölgede bulunan 18 üniversitemizde 17 bini aşan öğretim elemanı ve 30 bin-i idari olmak üzere 47 bin personelimiz bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz ve personellerimiz arasında kayıplarımız bulunmaktadır.

Depremin olduğu günden itibaren YÖK olarak bütün üniversite yönetimleriyle temas ettik. Bu iletişim sayesinde bölgedeki öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve idari personellerimiz hakkında bilgi toplamaya başladık.

Şunu söylemek isterim; depremde hayatını kaybeden öğrenci, öğretim elemanı veya idari personelini kaybeden üniversite sayısı, tüm üniversitelerimiz kadardır.

Deprem üniversitelerimizin tamamında kayıplar bakımından etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Birçok faktörü bir arada değerlendirerek bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının daha uygun olacağına karar verilmişti.

Bahar dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alınmıştır.

Alınan kararlar nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de uygulanabilecektir."