Haber: Fatoş Erdoğan

Üniversite Öğrencileri, bölgemizde savaşı körükleyen emperyalist politikaların karşısında, direnen Filistin halkının yanındayız sloganıyla Ortabahçe’den Rektörlük binasına sloganlarla yürüdü.

photo1697800392 (1)

Rektörlük binası önünde basın açıklaması düzenleyen Üniversite Öğrencileri, 'Nehirden Denize Özgür Filistin, Filistin halkının yanındayız" pankartı açtı. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri adına basın metnini Arapça olarak okuyan Hüda gözyaşlarını tutamadı.

photo1697800392 (2)


Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri adına Sümeyye Gülsüm Şen'in okuduğuğ basın açıklamasında şunlar ifade edildi:


"Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak, direnişi büyüten Filistin Halkının yanındayız! Dayanışmayı büyütüyor, taş atan çocukları selamlıyoruz.


Biz direnişin ne olduğunu tanklara karşı, uçaklara karşı taş atmayı öğrenen Filistinli çocuklardan biliyoruz. Tarafsız olmayı tartışacağımız bir konu kalmadı ortada. İki taraf vardır, birisi onurları için, adalet için barış için direnen Filistin halkı, diğeri katliamlarıyla senelerdir bize soykırımı canlı izleten katil, siyonist İsrail devleti.


İsrail ordusu önce hastaneleri vuracağız boşaltın demiştir. Sonrasında saldırıyı Filistin de direnenlere atmaya çalışmıştır. ABD katliamları gizlemek için elinden geleni yapmaktadır. Emperyalizm hakkında temel bir bilginin altını çizelim; yalandan beslenmeyen tek sözleri yoktur, halklara katliam anlamına gelmeyecek tek bir tartışmaları yoktur.

“Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 7 Ekim’den bu yana 17 Ekim’deki saldırıya kadar 41 sağlık kuruluşuna ilişkin ‘doğrulanmış İsrail bombardımanı’ gerçekleşti” diyor bir muhabir. Yalanlarla başlattıkları Irak işgalinde milyonlarca insanın katletmemişler gibi, Vietnam’da insanları diri diri yakmamışlar gibi, Ezidi kadınları köle pazarlarında satanları palazlandırmamışlar gibi, hastaneyi vuran MK-84’leri geçen hafta kargo uçağıyla İsrail’e taşımamışlar gibi, dünyanın her bir köşesini savaş alanına çevirmemişler gibi kendilerine inanmamızı istiyorlar. Bu savaşta taraflar vardır. Tarafsız olmak demek emperyalistlerin, katillerin tarafında olmak demektir.


Bugün Filistin direnişini desteklemek; on yıllardır toprakları işgal altında olan Filistinli halkın özgürlük arayışını desteklemektir. Bunun bir emperyalist müdahale olduğunun farkında olarak, halkların bağımsızlık mücadelesinin yanında yer almaktır! Ancak bu direniş bir halkın, adalet için, onur için, barış için savaşmasıdır.


Filistin halkının özgürlük mücadelesinden yana olan herkesin şimdi bu siyonizmin işbirlikçilerinden de hesap sormasının zamanıdır. Hamasetin sonu gelmelidir.


Filistin Halkıyla gerçek bir dayanışma göstermek somut adımlarla olur. İsrail ile tüm işbirliklerini büyüterek Filistin Halkının yanında olamazsınız!


Buradan yapılması gerekenleri söylüyoruz:


-Türkiye ve İsrail arasındaki tüm ticari ve askeri anlaşmalar iptal edilsin. Ekonomik, akademik, siyasi ve bürokratik tüm ilişkiler derhal sonlandırılsın.
-İncirlik ve Kürecik dahil tüm NATO üsleri kapatılsın
-Filistin toprakları üzerinde uygulanan abluka kalksın.
-Emperyalistler bölgeden çekilsin.

Filistin direnişi Aksa Tufanını yaratarak tüm dünya halklarına umut vermiştir. Bu haklı direnişlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak, dayanışmayı büyütüyor,

Filistin’de taş atan çocuklara selam olsun diyoruz.


Direnen halklar kazanacak!"