Haber: Nurettin Aldemir

Yeşil Sol Parti Eskişehir örgütü bir basın açıklaması yaparak seçim öncesinde gerçekleşen baskı ve tutuklamalar ile Eskişehir adaylarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Yapılan açıklamada, "Tutuklanan ve ev hapsine alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Yüz yıllık Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimlerine girdiğimiz bu süreçte siyasi iktidar kaybetme korkusuyla 1 Mayıs'tan hemen önce; 30 Nisan sabahı Eskişehir merkezli bir operasyon ile Eskişehir Milletvekili adayımız Müslüm Koyun ve İzmir Milletvekili adayımız Arefe Meryem Yıldırım’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi göz altına almıştır.

"KİŞİLERİN SAVUNMA HAKLARI İHLAL EDİLMİŞTİR"

Özel harekat tarafından kişilerin evlerine sabah çok erken saatlerde orantısız güç kullanarak girilmiş ve kişiler ters kelepçe yapılarak göz altına alınmıştır. Terör örgütü üyeliği suçlaması yapılan dosyada gizlilik kararı verilerek delillere erişimimiz engellenmiş ve kişilerin savunma hakkı ihlal edilmiştir.

Soruşturma kapsamında 8 Mart, 25 Kasım, 1 Mayıs, Onur Yürüyüşü gibi kişilerin yasal bir şekilde katıldığı eylemler terör örgütü üyeliği ile bağdaştırılarak dosyada delil elde edilmeye çalışılmıştır. 4 günlük uzun gözaltı sürecinin ardından gece geç saatlere kadar devam eden sorguda Eskişehir Milletvekili adayımız Müslüm Koyun Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklanmış diğer şüpheliler ise ev hapsi verilerek serbest bırakılmıştır.

Bir önceki gün gece geç saatte ev hapsiyle serbest bırakılan şüphelilerden bazıları ertesi gün tekrar göz altına alınarak tutuklanmıştır. Görüldüğü üzere seçim çalışması yaptığımız bu süreçte bir milletvekili adayımız tutuklanıp birine ev hapsi verilerek seçim çalışmalarımız siyasi iktidarın son çırpınışları ile kullandığı yargı eli ile engellenmektedir. Baskılara boyun eğmeyeceğimizi ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğimizi haykırıyoruz ! Herkes biliyor ki bu operasyon iktidarın sandığı çalma operasyonudur.

"BUNLAR TESADÜF DEĞİL"

Bu, ülkenin geleceğine yapılmış bir operasyondur Yürüttüğümüz siyasete karşı siyaset üretmeyen siyasi iktidar, yalnızca yapabildiği tek şeyi yapıyor: Avukatları, parti yöneticilerini, tiyatro sanatçılarını gözaltına alıp tutukluyor ve bununla siyaset yürütebileceğini düşünüyor. AKP ile sahada mücadele eden siyasetçilerimizin eş zamanlı olarak hedeflenmiş olması tesadüf değildir. İktidar ilk önce besleyip büyüttüğü çeteleri ve mafyayı sahaya sürerek tehdit ediyor, sonra da kolluk ve yargı marifetiyle doğrudan seçimlere müdahale ediyor.

Sokaklarda açık açık 'kafa kesme' tehditleri savuran, seçmenlerimizi çocuklarıyla tehdit eden çetelere dokunmayan yargı ve kolluk, AKP ve MHP'nin seçim kampanyasına dahil oluyor. Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz.

"TEMEL YAKLAŞIM BARIŞ VE DEMOKRASİYİ SAVUNMAKTIR"

Tutuklanan ve ev hapsine alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız! Unutmayın hepimiz bu ülkenin yurttaşlarıyız ve beraber yaşayacağız. Birlikte yaşamının temel yaklaşımı demokrasiyi ve barışı savunmaktır.

Yaşasın barış, yaşasın demokrasi!

Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Eş Sözcüleri Ceren Koçak ve Ziya Yavuzeş