Haber: Nurettin Aldemir

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları bağlamında farklı halk kesimleri ile buluşmaya devam ediyor.

1dd3a78e-2680-4335-89c1-a8df797de6ac

Eskişehir’de Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve parti yetkilileri bugün Serhat Özkarslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek salonunu tamamen dolduran dernek üyeleri ile toplantı 19.00’da başladı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ziya Yavuzeş ilk konuşmayı yaptı. Yavuzeş konuşmasında Yeşil Sol Partiyi tanıttı. Daha sonra milletvekili adaylarından Ali İhsan Gezer ve Felek Aksoy dernek üyelerine seslendi.

Adaylar konuşmalarında ülkede yaşananları özetleyerek Cumhurbaşkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’na milletvekilliği için Yeşil Sol Partiye oy istediler. Adaylar oy tercihleri için gerekçeler anlatırken bu oy tercihi ile “mevcut iktidarı değiştirmek, yeni dönem ve yaşadığımız sorunların çözümü için kapı aralamak mümkün olacaktır” dediler. Konuşmaların ardından katılımcılar sorular sordular. Sorulardan birisi “Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz ama Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğüne kavuşması için CHP’ye güvenebilir miyiz?” oldu. Milletvekili adayı Gezer bu soruya “Biz kendi gücümüze güveneceğiz önce, TBMM’de anahtar parti olacağız, bu durumda evrensel hukuk ilkelerinin gereği yapılacaktır” şeklinde karşılık verdi. “Milletvekili çıkaramaz isek oyumuz boşa gider mi?” sorusuna ise milletvekili adayı Aksoy ‘Hiçbir oy boşa gitmez, aldığımız oy oranı gücümüzün seviyesini temsil edecektir” karşılığını verdi. Toplantı sonrası adaylar ve parti temsilcileri alkışlarla uğurlandılar.

c6052864-02e1-4d71-ba06-c91889583c98

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu