Haber: Nurettin Aldemir

Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili adaylarından Müslüm Koyun tutuklandı. Bir diğer Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adayı Arefe Meryem Yıldırım ve diğer 8 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Müslüm Koyun ile birlikte Eskişehir 2. Sulh Ceza Hakimliğine tutuklanmaları talebi ile mahkemeye çıkarılan diğer şüpheliler için “Dosya kapsamı ve mevcut delil durumuna göre şüphelilerin üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimalinin bulunması, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması” gerekçesi ile farklı adli kontrol kararları verildi.

Şüphelilerden Deniz Konak ve Alperen Aktaş hakkında “yurt dışına çıkış yasağı ile birlikte her pazartesi günü ikametlerine en yakın kolluk amirliğinde imza atmaları” kararı verilirken; Arefe Meryem Yıldırım, Merve Havalı, Ebrar Uz, Hasan Polat, Tuncay Yıldırım Özen, Sude Çağlar, Uğur Ok hakkında “konutunu terk etmemek suretiyle adli kontrol altına alınmalarına” kararı verildi.

Savcılık ve mahkeme sorgu tutanaklarında SDGF’nin, Polen Kültür Evi’nin, Telegram Web’den haberleşmenin, DİSK’in Balıkesir Tesislerinde jandarma denetiminde kamp yapmanın suçlamalara gerekçe yapıldığı ve MLKP arasında bağ kurulmak istendiği görülmüştür.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Müslüm Koyun 30 Nisan günü sabah 05.00’de evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonun Eskişehir merkezli olduğu; İstanbul, Ankara, İzmir, Isparta, Hatay, Kayseri ve Çanakkale'de de eş zamanlı operasyonlar yapıldığı; 17 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu; operasyonlarda 6'sı kadın 10 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilmişti.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu