Eğitim duyuru (3)

Trabzon'da düzenlenecek olan bölge eğitim programına Rize, Ordu, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane kentleri başta olmak üzere Karadeniz bölgesinden ve Trabzon'a yakın kentlerden başvuru mümkün. 

31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan eğitim programı kapsamında yerel gazeteciler, seçim güvenliği platformları, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, öğrenciler ve yurttaş habercileri katılacak. 

Eğitim dokuz8AKADEMİ'nin #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu çalışmaları kapsamında Türkiye çapında hayata geçirdiği seçim haberciliği eğitim serisinin devamı durumunda. Trabzon'un ardından Diyarbakır, Elazığ, ve Antalya'da da bölge eğitimleri düzenlenecek.

PROGRAMDA YER ALAN EĞİTİM BAŞLIKLARI

  • Seçimlere hak odaklı yaklaşım
  • Yeni seçim yasası ve mevzuatına ilişkin ayrıntılar
  • Seçim kampanyası sırasında ve Seçim Günü'ndeki temel yasal haklar ve sınırlar
  • Seçimlerde haber takibinin özgünlüğü 

HER BÖLGEDE EĞİTİMLER

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ tarafından düzenlenen Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı daha önce de pek çok kentte gerçekleştirildi. Eskişehir'in ardından Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ Bölge programları takip edecek. Yine Nisan ayından itibaren kitlesel katılımlı uzaktan/çevrimiçi eğitim programları başlayacaktır. 

Öte yandan seçim haberciliği eğitim programları son bir yılda Ankara, İzmir, İstanbul, Hopa, Samsun, Karadeniz Ereğlisi, Van, Manisa, Adana, Denizli gibi kentlerde hayata geçirildi ve seçimlere kadar yeni eğitim programları da duyurulacak. 

NASIL KATILABİLİRİM?

Seçim Haberciliği Eğitim Programı’na linkteki formu doldurarak başvurmak mümkün. Başvurusu kabul edilen katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanıyor, eğitim için herhangi bir ücret talep edilmiyor. 

Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirilecek olan eğitim programlarımız yerel medya kuruluşları, aktif habercilik faaliyeti yürüten veya yürütmek isteyen yerel gazeteciler, yurttaş haberciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımına açıktır. Başvuru formunu doldurmanızın ardından dokuz8AKADEMİ tarafından aranacaksınız.