Yenilik Partisi Genel Başkanı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bugün Ankara’da TBMM dışındaki çalışma ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Bacağından bıçaklanan Yılmaz, Ankara Güven Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yılmaz'ın ofisinin bulunduğu apartmanda komşusu olan eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt, olay sonrası Yılmaz’ı gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Koridorda bir gürültü oldu, saldırgan kaçtı, 35-40 yaşlarındaydı. Saldırgan kaçarken gördüm ben, Öztürk Yılmaz da bacağını tutuyordu, kanlar akıyordu. Bir baygınlık geçirme durumu oldu. Saldırgan bıçakla yaralamış, arkadaşlar müdahale etti, kanı durdurmak için. Ambulans geldi, polisler geldi. Polisler kameraları izliyor. Öztürk Yılmaz, 'Adam geldi, normal bir vatandaş zannettim. Çay ikram edecektim, bıçağı çıkardı boynumu kesmeye kalktı, müdahale ettim, baldırıma bıçakla vurdu” dedi. Yaralarını gördüm.”

Öztürk Yılmaz, olayın hemen ardından KRT TV’de Yavuz Oğan’a şu açıklamayı yaptı:

"4 bıçak yarası var. Dikişler atıldı. Kan kaybettim biraz onu kontrol altına aldılar. Ben kimseden korkmuyorum. Bizim ofisimize herkes geliyor. Daimi koruma istedik vermediler. Ben çay ikram etmek istedim, buyurun dedim. Döndüm, arkadan bıçaklayıp kaçmak istedi, yakalamak istedik, çok da kan fışkırdı. Derin bir yara aldım, 4 yerden yara aldım."