Meclis'in mesaisine başlamasıyla birlikte dokunulmazlık fezlekeleri de TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 

Meclis'e giden fezlekeler arasında Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Pervin Buldan'ın yanı sıra Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın dosyaları da bulunuyor.

Dosyada, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke yer alıyor.

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

TANRIKULU'NUN DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iddiaları nedeniyle Tanrıkulu hakkında "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçu yönünden Adalet Bakanlığından soruşturma izni istemişti.

Bakanlığın soruşturma izni vermesinin ardından Başsavcılık, Tanrıkulu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırladığı fezlekeyi, Adalet Bakanlığına göndermişti. Bakanlık da fezlekeyi, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına sunmuştu.