Yöneylem Araştırma Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, son kamuoyu araştırmalarına dair yaptığı açıklamada AKP'nin yüzde 30'un altına indiğine dikkat çekerek, bu düşüşün "geri döndürülmesi daha zor bir gerileme" olduğunu vurguladı.

Kömürcü daha önce de AKP'de oy kayıplarının olduğunu ancak birkaç ay sonra geri dönüşle sonuçlandığını belirterek, bu gerilemenin diğerlerine benzemediğini ve iktidar partisinin çekirdek kitlesini kaybettiğini belirtti.

Kömürcü'nün paylaştığı araştırmaya göre kararsızlar ve oy kullanmayackalar dağıtıldıktan sonra AKP 29,8 oy alıyor. CHP 29,5 oy alırken, İYİ Parti 13,2, HDP 10,3, MHP 6,9 oy oranına ulaşıyor.

yoneylem

Kömürcü'nün paylaşımları şöyle:

"AKP % 30'un altına indi. AKP’nin oy oranında gözlemlediğimiz gerileme, seçmenin anlık tepkisinden ziyade uzun sürece yayılan, küçük ama istikrarlı kayıplar sonucunda gerçekleşen bir gerileme. Dolayısıyla geri döndürülmesi daha zor bir gerileme."

"Önceki aylarda AKP’nin çok daha ciddi oy kayıpları yaşadığını tespit ettiğimiz olmuştu. Ancak bunlar esas olarak yangın felaketleri ya da “kur şoku” gibi somut olaylara vatandaşların verdiği tepkinin sonucuydu ve birkaç ay içinde AKP’ye geri dönüşle sonuçlanıyordu."

"Şimdi AKP’nin oy oranının %30’un altına düşmesiyle birlikte yeni bir sürecin başlayıp başlamadığını gözlemlemeye çalışıyoruz. Artık AKP, çekirdek ve sadık seçmeninin de bir kısmını kaybetmeye başlıyor. Bunun bir trend haline gelip gelmeyeceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz."