BURDUR

Yeğenini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, suçlamaları reddetti

Burdur'da, tekme atarak iki yaşındaki yeğeninin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan Hızır Tunç Çetinkaya, duruşmada suçlamaları reddetti. Çetinkaya, "Emniyetteki ifademi kabul etmiyorum. Polisler beni dövdüğü için, polislerin istediği gibi ifade verdim. Sulh ceza hakimliğinde de korktuğum için yalan beyanda bulundum. Ayşenur'a tekme atmadım ve darp etmedim. Ayşenur'un neden vefat ettiğini bilmiyorum" dedi.

Abone Ol

Burdur’un Cemil Mahallesi'nde annesi, anneannesi ve dayısıyla aynı evde yaşayan Ayşenur Kazık'ın 12 Ocak 2022 günü sabah yatağında ölü bulunmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, anne Kader Karadeniz, anneanne Yüksel Kazık ve dayı Hızır Tunç Çetinkaya gözaltına alındı. Anneanne Yüksel Kazık serbest bırakılırken dayı Hızır Tunç Çetinkaya ile anne Kader Karadeniz tutuklandı. Anne Kader Karadeniz de daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya, tutuklu sanık Hızır Tunç Çetinkaya SEGBİS sistemi ile katılırken tutuksuz yargılanan sanık anne Kader Karadeniz ile avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da mahkemede hazır bulundu. Hakkında ‘çocuğa ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis; ‘çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet’ suçlarından iki defa 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Hızır Tunç Çetinkaya, duruşmada, üzerine atılı suçu kabul etmedi.

"NEDEN VEFAT ETTİĞİNİ BİLMİYORUM"

Hızır Tunç Çetinkaya, mahkemede yaptığı savunmada şunları söyledi:

"Yeğenim Ayşenur'a vurmadım. Diğer yeğenim Tacettin'i darp etmedim. Ayşenur, benim ayak ucumda uyuyordu. Ayşenur'a tekme atmadım ve darp etmedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Diğer sanık Kader Karadeniz de olayın yaşandığı gece bizimle aynı odada kaldı. Onun da Ayşenur'a karşı bir eylemi olmadı. Emniyetteki ifademi kabul etmiyorum. Polisler beni dövdüğü için, polislerin istediği gibi ifade verdim. Sulh ceza hakimliğinde de korktuğum için yalan beyanda bulundum. Ayşenur'un neden vefat ettiğini bilmiyorum."

"DAYISI KANEPEDEN DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ"

Hakkında ‘ihmali davranışla kasten adam öldürme; altsoya, çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye eziyet’ suçundan 25 yıla kadar; çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet’ suçlarından iki defa üç yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan çocuğun annesi tutuksuz sanık Kader Karadeniz ise şunları söyledi:

"Ben, gece Ayşenur'un ağladığını duymadım. Sabah 7:30-8:00 gibi uyandım. Hazırlanıp Ayşenur’un odasına geçtim. Kızım Ayşenur, dayısının ayak ucundaydı. Baktığımda nefes almıyordu. Bunun üzerine ambulansı aradım. Karnında bir şişlik yoktu ancak alnının sağ tarafında bir yara izi vardı. Dayısına sordum. Kanepeden düştüğünü söyledi. Gece gaz sancısı vardı, geçmesi için ağrı kesici verdim. Emniyetteki ifademde kızımı dayısının dövdüğünü neden söylediğimi bilmiyorum." 

"SUÇ, OĞLUMUN ÜSTÜNE ATILIYOR"

Tanık olarak dinlenen anneanne Yüksel Kazık ise torununu, damadı Osman Karadeniz'in öldürdüğünü öne sürdü. Yüksel Kazık, şunları söyledi:

"Ayşenur'un ölümünden, damadım Osman Karadeniz sorumludur. Suç, oğlumun üstüne atılıyor. Olay gecesi kızım Kader, Ayşenur’a ateş düşürücü şurup içirdi. Korona olduğum için aynı odada kalmıyorduk. Olay günü sabah 8:00 gibi kızım beni uyandırdı ve Ayşenur'a bir şey olduğunu söyledi. Hızır Tunç'un Ayşenur'u darp ettiğini hiç görmedim. Annesi de hiç dövmedi. Diğer torunum Tacettin’i de darp ettiklerini hiç görmedim. Emniyette verdiğim ifadeyi kabul etmiyorum. İfadenin altındaki imza benim değil, kabul etmiyorum. Damadım Osman Karadeniz, olay günü bizim evimizdeydi. Osman Karadeniz bizi tehdit ediyordu." 

"KAŞININ ÜSTÜNDE MORLUKLAR VARDI"

Olay günü görevli olan 112 Acil Yardım personeli Aysel Şimşek, tanık olarak verdiği ifadesinde, "İhbar üzerine olay yerine gittiğimizde, çocuk, koltuk üzerinde ölü vaziyetteydi. Kaşının üzerinde morluk vardı. Sorduğumuzda, annesi, kanepeden düştüğünü söyledi" dedi.

Kader Karadeniz'in avukatı, Hızır Tunç Çetinkaya'nın cezai ehliyeti olup olmadığına dair Adli Tıp’tan rapor alınmasını istedi. Mahkeme heyeti, Hızır Tunç Çetinkaya’nın tutukluluğunun devamına karar vererek diğer tanıkların dinlenmesi için davayı 4 Mayıs’a erteledi.