Yatak odası günün yorgunluğunu attığınız ve yeni bir güne uyandığınız konforlu bir yaşam alanı... Yatak odasını dekore eden mobilyalar bu süreci desteklemek adına her detayı düşünerek odanızda uyumlu bir hava oluşturmayı amaçlar. Bu süreçte, estetik görünümü ve pratikliği ile mobilyalarınızın yatak odanızda fark yaratmasını istiyorsanız size özel yatak odası takımlarını Divanev'de bulabilirsiniz. Yalnızca size yardımcı olacak ipuçlarını dikkate almanız yeterli!

Yatak Odası Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Mobilya takımları seçerken öncelikle renk, ölçü, malzeme, tasarım, tarz, depolama alanları ve ek aksesuarları belirleyicidir. Bununla birlikte, mutluluk veren mekanlar arasında yer alan yatak odasının boyutları ile seçilen mobilyaların uyumlu olması kritiktir. Eğer, mobilya takım halinde alınacaksa her ünitesinin mekana sığması başlıca kriterdir. Bu nedenle, iç mekanın girintili bölümleri, büyüklüğü ve duvar rengi oldukça önemlidir. Diğer bir taraftan, mekan içerisinde kullanılan tekstil ürünleri, perde ve halı gibi aksesuarlar ile yatak odası modelleri ile bütüncül olmasına özen gösterilir.

Kaliteyi ön plana çıkaran en önemli unsur kullanılan malzemedir. Malzeme çeşitlerinden popülerliğini kaybetmeyen malzemeler; masif ahşap, metal, suntalam, mdf ve diğer ahşap türleridir. Mobilyayı bir araya getiren ana parçalar arasında ise şifonyer, komodin, yatak baza ve başlık, gardırop ve karyola yer alır. Bu parçaları zenginleştirmek adına ayna, ekstra raf ve çekmece, sandıklı puf gibi yardımcı figürler eklenebilir.

 

İdeal Yatak Odası Takımı Var mı?

İdeal takım, ölçüleri ile evinize uyum sağlayan takımdır! Kişisel alanlarda düzen oluşturan bu mobilyaları, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı parçalardan seçebilirsiniz. Bu doğrultuda vazgeçilmez parçalardan biri olan gardıroplar, giyim ürünlerinin yerleştirildiği konforlu mobilyalardır. Büyüklüğü oldukça önemli olan modeller kullanacak kişi sayısına göre kapak sayısı başta olmak üzere raf ve askı genişliğini şekillendirir. 2,3,4 ve 6 kapaklı modeller ağırlıkla tercih edilirken konumlanacağı duvara ve alanınıza göre son değerlendirmeyi yapabilirsiniz.

Son dönemde gardıroplarda minimal tasarımların yükselişe geçmesi kapaksız gardıropları da gündeme getirdiği görülür. Ek olarak, bazalı karyoladan yana tercih kullananlar depolama alanlarını genişletir, kısıtlı alanlarda tatmin edici konforluk sağlayarak tekstil ürünlerinin istiflenmesini sağlar.

Bazasız karyolalar ise ortamı daha ferah gösterir ve hareket kapasitesini artırır. Makyaj masası olarak da kullanılan şifonyerleri çoğunlukla 4,6 ve 8 çekmeceli dizaynlardan oluşur. Fonksiyonelliği arttırmak adına aynalı modelleri öne çıkar. Yatakların yanında bulunan komodinler ise yatmadan önce cep telefonu gibi özel eşyaların saklanmasına imkan veren mobilyalardır. Tüm bu yatak odası takımı parçaları, tasarım stili hakkında da açıkça bilgi verir. Tasarım stillerine göre ortamın atmosferi rustik, klasik, avangart ya da modern bir hava kazanabilir. Modern yatak odaları günümüzde en çok tercih edilen kombinler arasındadır, bu parçaların renkleri ahşap tonlarında ya da sade görünümüyle dikkat çeker.

Yatak Odası Takımı Fiyatlarını Etkileyen Durumlar

Yatak odası fiyatlarını değiştiren başlıca unsurlar mobilya parça sayısı, boyutlar, malzeme ve depolama alanıdır. Kaliteyi vurgulayan malzemelerden doğal ahşap ürünler fiyatları yukarı yönlü yükseltebilir. Aynı modelin karyolası geniş, gardırop kapak sayısı fazla, ek aksesuarlı ve baza tasarımlı alternatifleri daha yüksek bir skalada yer alır. Divanev size tüm bunlar arasında bütçenize en uygun takımı seçmenizi sağlar.  

Beğendiğiniz ve ihtiyacınızı karşılayacak yatak odası gruplarını gözden geçirmek istiyorsanız Divanev web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Gerek tek bir mobilya parçasını gerekse takım halinde mobilyaları almak isteyenlere geniş seçenekler sunan Divanev'de karar verdiğiniz ürünü en yakın mağazadan satın alabilirsiniz.