Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 8-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına alındığını, 10 yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise devam ettiğini duyurdu. Muğla'nın Fethiye ve Hatay'ın Kırıkhan ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, ilçede yeni bir yangın başladığını belirterek, "Yangın haberini alır almaz tüm ekipleri sevk ettik. Müdahalemiz sürüyor" dedi.

MANAVGAT'TA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI

Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda çarşamba günü dört farklı noktada çıkan yangın bugün dördüncü gününde. Gece boyunca söndürme çalışmaları yürütülen Saraçlı, Sevinç, Yaylaalan, Tilkiler, Yavrudoğan Kırlı mevkii ve Gebece’deki yangınlarda, günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale başladı. Evrenseki Kalemler, Yeniköy Şişeler, Evrenler Yavşı, Çubukören Bucakşıhlar, Oymapınar Karaca, Güzelyalı Selimli, Kirtensülek Ulukapı ve Demirciler Karaöz mevkilerinde ise soğutma çalışması yapılıyor. Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortagonuş Mahallesi’nde yangın, yerleşim yerlerine çok yaklaştı. 10 evin yandığı bölgede halk tahliye edildi.

ADANA'DA YANGIN SÜRÜYOR

Adana'nın Aladağ ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Günün ilk ışıklarıyla alevlere söndürme helikopterleri ve uçakla da müdahale edilmeye başlandı. Bu arada, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye geldi.