Adana'dan Habere Güven Genel Yayın Yönetmeni Güven Boğa: Türk-İş ve Petrol-İş sendikası SASA önünde eylem yaptı. SASA'da Petrol-İş üyesi işçiler sendikalı oldukları için istifa ettiriliyorlar. Sendika ve işçiler buna karşı mücadele ediyor. Üzücü olan şey, sınıf siyaseti yapanların SASA'daki işçilerin yanında olmamasıydı. Bu eleştirilmesi ve dikkate alınması gereken bir konu. Adana'da geçtiğimiz hafta dikkat çeken eğitim çalıştayı ve paneli yapıldı. Eğitim-İş Genel Başkanı ve Eğitim-Sen Genel Başkanı bir araya geldi. 2 Kasım'da bu iki sendikanın başını çektiği 14 sendikanın katıldığı öğretmenlik meslek kanununa yönelik eylemleri vardı. 

dokuz8HABER İzmir Temsilcisi Alper Baran Esin İzmir Göztepe-Karşıyaka maçında yaşanan gerginliği aktardı. "28 şüphelinin gözaltına alındığı olayda bir kısmı kasten öldürmeye teşebbüsten bir kısmı ise 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefet suçundan işlem yapılacağının bilgisini aldık. Deplasman yasağının çok konuşulduğu dönemde tam da bu yasağı koyanların sözlerini haklı çıkaracak olayların yaşanması İzmir'de de çok ciddi gündem oluşturdu. "

dokuz8haber Düzce muhabiri Özel Çelik Düzce depreminden geriye kalanları değerlendirdi. Yaralıların çoğu tahliye edildi. Durumu ağır olan bir yaralının tedavisi devam ediyor. 14 binin üzerinde vatandaşımız çadırlarda yaşıyor. Bunların çoğu devam eden ve şiddetti 4.5'leri bulan artçı sarsıntılardan endişeli oldukları için çadırda kalıyor. Düzce'ye vatandaşlardan oldukça yardım geldi. Siyasilerin de Düzce ziyaretleri sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Düzce halkını ziyarete geldi. Depremin yaraları büyük ölçüde sarılmaya çalışırken psikolojik ve sosyolojik etkileri kısa sürede iyileşecek gibi durmuyor. 

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş: İran'daki protestolardan dolayı Van'a gelişler azalmış durumda. Bu durum da Van ekonomisini etkiliyor. 
Gürpınar merkezinde bulunan kömür işletmesinde Türkiye'nin 10 yıllık kömür ihtiyacını karşılayacak bir rezerv olması önemli.
Van'da henüz kar bile yağmamasına rağmen faturalar halkın belini bükmeye devam ediyor.

Artvin'den Gazeteci Uğur İstanbullu: Türk lirasının değer kaybıyla Gürcistan sınırında bulunan Artvin'in Kemalpaşa ilçesine Gürcü turistler akın ediyor. 1 Lari yaklaşık 7 TL oldu. Daha çok temel gıda malzemesi üzerinden adeta yağma görüntülerine şahit oluyoruz. Büyük ve ulusal marketleri tercih ediyorlar.


Şanlıurfa Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi: 3 Aralık'ta gerçekleşek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Urfa ziyareti nedeniyle kent hareketli. Burada toplu açılış ve basın toplantıları olacak. Bu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı'nın Altılı Masa'ya ilişkin yapacağı açıklalamar da merak konusu oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın Fakıbaba ile ilgili açıklama yapmaması ise dikkat çekti. 

Manisa'dan Gazeteci Meltem Erdinç: Üzüm üreticileri bu sene bekledikleri kazancı sağlayamadılar ve hala zor durumdalar. Bazı üzüm üreticilerinin ekim yapmak istemedikleri ve bağlarını söktükleri aldığımız duyumlar arasında. Zeytin üreticileri de aynı şekilde sorunlar yaşıyor. Üreticiler ürettikleri üründen kar etme konusunda ümitli değil. Yalnızca dalında kalmaması için toplanıyor bugün tarım ürünleri. 

MHP'nin tek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın Karakoca ilçesinde kızına ait bir arazinin ekoturizme açılması yönünde oy kullandı. Konu ilçe belediyelerince mahkemeye taşındı. Geçtiğimiz günlerde bu mahkeme sonuçlandı ve karar usulen iptal edildi.  

Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç: Bugün 8 mart dolayısıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'ne darp edilerek gözaltına alınan 40 kadın için açılan davanın ilk duruşması vardı. 8 Mart'tan bu yana geçen süre içerisinde gözaltına alınıp serbest bırakılan öğrenciler herhangi bir yargılama olmamasına rağmen yurtlarından atılarak bursları kesilmişti. Öğrencilerin mağduriyetleri hala devam ediyor.