Gazeteci Bekir Güneş, Yerel Gündem programında bu hafta İzmir, Şırnak, Gaziantep, Artvin, Antalya, Manisa ve Van'dan yerel gazeteciler ve yurttaş haberciler ile bir araya gelerek yerel gündemleri değerlendirdi.

Antalya'dan Gazeteci Sabri Kırdar siyaset ve yerel gündeme ilişkin "Zafer Partisi ile Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında yaşanan "millilik" krizi sürüyor. Ukrayna savaşı dolayısıyla Rusya ve Ukrayna'dan Antalya'ya gelen insanlar için belediyenin uygulamarına Ümit Özdağ omurgasızlık demişti. Mesele millik ise bir tane Türkçe isimli otel bulamayışımızı tartışmak lazım. Mesele millilik değil, oy toplamak. Çok dillilik Antalya için yeni bir durum değil." 

Van'dan Gazeteci Oktay Candemir, Van'da gerçekleşen 5.8 büyüklüğünde depreme ilişkin "Sevindirici haber depremin üzerinden bir saat geçti bir can ve mal kaybı olmadı."

Van'da yaptığı haber ile ortaya çıkardığı istismar haberine ilişkin konuşan Candemir, "3 yaşındaki çocuğa sistematik istismar gerçekleşiyor. Anca büyük çabalardan sonra soruşturma açtırabiliyoruz, hemen kısıtlılık kararı alınarak, gazateciler ifadeye çağrılarak olay örtbas edilmek isteniyor. Biz bu meselenin üstünün örtülmesini istemiyoruz. Konuya ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını biliyoruz. Ama olayın içerinde kamu görevlilerin de olduğunu biliyoruz. Soruşturmayı başlatan savcı değiştirilerek dosya başka savcuya veriliyor. Bu dikkat edilmesi gereken bir husus."

Gaziantep'ten Gazeteci Ali Vefa Yurdal "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Antep'e geliyor. Gerçekleştireceği görüşmeler ile partiye yeni katılımlar olacak. Hem iş insanları hem gençlerle bir araya gelecek. Bugün HDP Antep'te basın açıklaması gerçekleştirdi. Seçim çalışmalarına önümüzdeki günlerde Antep'ten başlayacaklarını duyurdular. "

Manisa'dan Gazeteci Meltem Erdinç, "İYİ Parti il başkanlığı seçimlerini tamamladı. Özgür Özel'in sağlık bakanı olması meselesinde Özel net bir tavır aldı, ben mecliste kalacağım dedi. "

Eskişehir'den Ozan Devrim Yay, "Ali İsmail Korkmaz davasında 10 yılı geride bıraktık ve adalet mücadelesi sürüyor. Çünkü hala yeterli cezalar verilmedi cinayetin sorumlularına. Ağustos 2022'de AYM ailenin başvurusunu değerlendirmişti ama hakkaniyetli bir sonuç alamadıkları için AİHM'e başvurdular. Dün Kayseri'de görülen duruşmada yine aynı ceza verildi, yine adalet yerini bulmadı. Aile bu karara da itiriraz edeceklerini hem ulusal hem uluslararası arenada hak arayışlarının süreceğini belirtti."