Yeşil Sol Parti Van Adayı Mahmut Dindar, Bekir Güneş’in sorularını yanıtladı. Van'da seçim sürecini aktaran Mahmut Dindar, seçime son 5 gün kala genel atmosferi değerlendirdi.

AKP’nin de çok önem verdiği bir kent. Bu dönem CHP'nin de çok önem verdiği bir kent ve Yeşil Sol Parti'nin de en fazla önem verdiği kentlerin başında geliyor ki HDP Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da Van'da aday nasıl gidiyor? Seçim çalışmaları nasıl bir hava var?

Van'daki adayları ve seçim sürecini aktaran Yeşil Sol Parti Van Adayı Mahmut Dindar "Doğrusunu isterseniz Bekir bey 2 ay yakındır biz seçim çalışmalarına başladık. Sizin de söylediğiniz gibi Van Serhat kentinin en önemli şehirlerinden birisi 8 tane adayımız var. Biz ilçelerimizle yaklaşık 2 aydır düzenli bir şekilde örgütlü bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 21 yıllık AKP hükümetinin geride bıraktığı devasa sorunlar var. Yani bu bölgede 21 yıllık hükümetinde herhangi derde dava olmamıştır. Tamamen sorunları bir yumak haline getirmiştir. Van'da gerek Kürt konusunda gerekse ekonomik anlamda bugüne kadar gözden görünür herhangi bir şey bu memlekette yapılmamıştır. Zaten şu anki çalışmalarında da herhangi bir vaatte bulunduklarını göremiyoruz. İşte ekranlara çıkıp ben kazanırsam Selahattin Demirtaş'ı çıkarmayacağım vaadini veriyor ya bu bir ülkeyi 21 sene yöneten bir insanın bu vaatleri vermesi ne kadar acı verici, ne kadar düşündürücü bunu biz halkımıza bırakıyoruz.

Van'daki amacınız 8’de 8 yapmak bu konuda karşılık var mı Van'da?

Yeşil Sol Partinin Van'daki hedeflerini anlatan Mahmut Dindar "Şimdi aslında AKP’nin Van'da hiçbir iddiası kalmamıştır. AKP ortaya koyduğu politikalardan dolayı tamamen haktan uzaklaşmış, halkın teveccühünü kaybetmiş, artık o eski heyecanı yok. Tamamen halk şu anda Yeşil Sol Parti ile kenetlenmiş. Biz bunu zaten saha çalışmalarında da sokak çalışmalarında da ev toplantılarında da biz bunu birebir yaşıyoruz. Halkımızla birlikteyiz, birlikte başaracağız. 8 tane adayımızı da inşallah 15 Mayıs'ta birlikte meclise götüreceğiz. Biz bunun sözünü halka vermişiz. Bunu başaracak gücümüz de var. Halkımız örgütlü bir şekilde çalışıyor. Şu anda Erciş’teyim. Erciş’te çalışmalarımızı yürütüyoruz. Burada da tekrar söyleyeyim, halkın büyük bir teveccühü var. Erciş Van'ın biliyorsunuz en önemli ilçelerinden birisi onlar bize söz verdiler, arkamızda duruyorlar. Çok güzel geçiyor, çalışmalarımız hatta birlikteyiz, iç içeyiz. Çünkü biz halkın içinden olan insanlarız, halkımla bir halkın içinden gelen insanlarız, hatta beraber çalışıyoruz halka. Sözümüz var, yani biz bu iktidarı göndereceğiz. Bu 21 senedir bu bölgeye bu insanlara yaşadıkları zulmün hesabını sormaya sormak için meclise gideceğiz. Yani bunun başka yolu yok. Halk da bunun kararını vermiş inşallah güzel günler bizi bekliyor. 15 mayıs'ta çok güzel şeyler beraber yaşayacağız inşallah" dedi.

Bu dönem kaç vekil çıkarmayı amaçlıyorsunuz?

Yeşil Sol Parti'nin vekil çıkartma hedeflerini aktaran Mahmut Dindar "Şimdi az önce de söylediğim gibi, yani şu anda biz önümüzde 8 tane vekilin gönderme hedefini koymuşuz. Çalışmalarımız da bu yöndedir zaten bunu da başaracağız halkımızla birlikte başaracağımıza inanıyoruz gerçekten. Çünkü geçen dönemde biliyorsunuz altıncı vekili MHP’nin gelen olayı çok cüzi bir olayla AKP götürdü ama tabii o günden bugüne köprünün altında çok sular geçti. Ekonomik olarak millet çökmüş insanlar perişan, halk geçinemiyor. Yani bir düşünün bir işçi akşama kadar çalışıyor. 300 – 350 TL alıyor. Sadece kasaptan bir kilo et alamıyor bununla. O yüzden halk gerçekten artık AKP’nin gerçek yüzünü gördüğü özellikle bu bölgede bize yaşadıkları acılar bize çektikleri acılar, bu halkın üzerindeki bu baskı üzülüp artık gerçekten bıçak kemiğe dayandığı diyebiliriz.  Bu yönde de bir kuşkumuz yok inşallah halk kararını vermiş, bizim de inancımız odur. Çalışmalarımız bu yöndedir inşallah 8 arkadaşımızla birlikte biz meclise gideceğiz. Bundan hiç kuşkumuz yok inşallah. 

AKP'nin bölgedeki seçim çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Akp'nin hala bölgede karşılığı var?

AKP'nin seçim çalışmaları hakkında gözlemlerini aktaran Yeşil Sol Parti Van Adayı Mahmut Dindar "Şimdi doğrusunu söylemek gerekirse, 2 aya yakındır sahadayız. Çalışıyoruz. Yani biz AKP’yi herhangi bir sokakta görmedik. Herhangi bir çalışma alanında da görmedik. Çünkü halkın içine çıkacak yüzleri kalmamış. Yani 21 yıldır bu halkı hiç görmemişler ki bundan sonra da halkın içine çıksınlar. Ondan dolayı da yani zaten Abdullah Van eski il başkanı biliyorsunuz kendisi bir açıklama yaptı. Biz halkın içine çıkamıyoruz, halk bize oy vermeyecek bu gerçekliği zaten biliyorlar. Yani halk kesinlikle Yeşil Sol Partiyle iktidara yürüyor ve bizim bir iddiamız var. Biz meclise de yüzün üzerinde vekille çıkacağız. Yani AKP’nin sahada hiç şansı yok. Yani halk kesinlikle Yeşil Sol Partiyle iktidara yürüyor ve bizim bir iddiamız var. Biz meclise de yüzün üzerinde vekille çıkacağız. Yani AKP’nin sahada hiç şansı yok. Yani halk çalışma göremiyor. Çünkü öyle halkın içine çıkacak bir yüzleri yok. Yani halka verdikleri bir şey yok yani hiç 21 yıllık bir AKP iktidarında Van'da bir tane fabrika, bir iş yeri açmış varsa çıkıp söylesinler. Yok böyle bir şey. Sadece insanları işte tabiri caizse yani makarnayla, İslam üzerinde işte, din üzerinden sömürerek insanları bugüne kadar götürdüler. Ama artık bu saatten sonra halk bunu da yemiyor. Yani uyandı Kürt halkı artık bunları da gördü, inanmıyor. AKP - MHP faşist iktidarını alt edeceğiz. Bunun başka yolu yok çünkü bu halkın önünü açmamız lazım. Bu memleketin önünü açmak açmamız lazım. Halk yıllardır zulüm altındadır, baskı altındadır. Biz bir çalışmaya çıkıyoruz. 20 tane polis, 10 tane panzer aramızda dolaşıyor. Yani böyle bir şey yok. Böyle bir hukuk yok, böyle bir adalet yok. Ama AKP’ler öyle bir şey veya herhangi bir parti böyle bir şey yok yani o yüzden halk bıkmış bunlardan" dedi.