Tarihi 14 Mayıs seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Seçimde en yakın takip edilecek kentlerden biri de Ankara. Ankara'yı hem iktidar hem de muhalefet partileri çok önemsiyor. 

Ankara 2. Bölge'de ise bütün partiler çok iddialı. 

Ankara 2. Bölgede Yeşil Sol, CHP ve AKP'nin adayları şu şekilde:

ANKARA 2. BÖLGE YEŞİL SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- İHSAN SEYLAN

2- GÜLTEN KAHRAMAN

3- EVREN ÇEVİK

4- SİMA ARİ

5- HÜSEYİN GEVHER

6- MUSTAFA YAVAŞOĞLU

7- MURAT ÇELİK

9- BAHYETTİN BATUR

ANKARA 2. BÖLGE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

1- VEDAT BİLGİN

2- LÜTFİYE SELVA ÇAM

3- ORHAN YEGİN

4- ZEYNEP YILDIZ

5- OSMAN GÖKÇEK

6- KURTCAN ÇELEBİ

7- ABDULVAHAP ŞAHİN

8- CİHAN ANKARA

9- EJDER ONURSAL

10- SERVET TÜRKAYIK

11- BURCU GÖKALP

ANKARA 2. BÖLGE CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

1. MURAT EMİR

2. İDRİS ŞAHİN (DEVA PARTİSİ)

3. SEMRA DİNÇER

4. İREM YAMAN (İYİ PARTİ)

5. ORKUN KAMBER

6. ALİ RIZA ERBAY

7.ERDAL KİZİROĞLU

8. ÖZKAN AKTAN

9. FUNDA CENGİZ 10.EROL TOSUN

11. NURSEL ÖCAL

AKP ve CHP çok önem verdiği isimleri 2. bölgeden aday gösterirken Yeşil Sol ise insan hakları mücadelesi alanından gelen genç bir isim ihsan Seylan'ı gösterdi. 

İhsan Seylan, Bekir Güneş'in sunduğu seçim özel programında dokuz8 ve Gazete Emek ortak yayınında soruları cevapladı. 

- Ankara'da seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Oldukça yoğun bir seçim takvimi içindeyiz. Çok yoğun bir süreçten geçiyoruz. Bir tarafta çok yoğun bir tarafta ise enerjimiz çok yüksek. 

- Birçok yerde Yeşil Sol için seçim büroları bile verilmediğini biliyoruz. Siz de bu konuda ne gibi sorunlar yaşadınız?

Ankara'da bu zorlukları çok net yaşıyoruz. Birçok yerde esnaflar büro vermek istiyor ama baskılar oluşuyor. Bu baskılar nedeniyle veremeyebiliyorlar. Çok fahiş fiyatlar isteyebiliyorlar. Ciddi büro sorunu yaşadık. Onlarla aynı şekilde kampanya yürütmemiz imkansız. Çünkü onlarda çok ciddi bir para var bizde ise para yok. Biz tamamen emekçilerle birlikte seçim çalışmalarını yürütüyoruz. 

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bizi karşı tarafta gösterme çabası içerisinde ama çok rahat olsunlar biz iki tarafta da değiliz. Biz 3. bir yol siyaseti güdüyoruz. Biz 2. bölgede çok ciddi çalışıyoruz ve umutluyuz. Halk inanılmaz bir enerji ile etrafımızda kümelenmiş durumda. Halk çok büyük bir sindirme ile karşı karşıya. Ama bu halkın kodlarında baskılara boyun eğme var. 

- AKP'den Vedat Bilgin ve Osman Gökçek'in rakibiniz olması bir avantaj olur mu?

Doğrusu biz onları hiç görmüyoruz. Biz onların halkın arasına girdiklerini de görmüyoruz. Ne anlatıyor onu da bilmiyorum. Başka argümanlarla insanları zor durumda bırakıyorlar. Biz onlara dönüp bakmadık bile. Biz daha çok halkın içindeyiz. Halkın sorunlarına eğiliyoruz ve çözüm önerileri üretmeye çalışıyoruz. Sanki ilk defa iktidara geliyorlarmış gibi vaatlerde bulunuyorlar. Doğrusu çok ciddi bir komedi ile karşı karşıyayız. Onların sokakta bir karşılığı yok. Doğalgaz ile ilgili reklamlarına baktığımızda ayrı bir komedi. Ben de reklam alanından geliyorum. "Doğalgaz bedava" diyorlar ama bakıyoruz "mutfakta yemekte sadece bedava" diyorlar. 

- Yeşil Sol'un Kılıçdaoroğlu'nu desteklemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kılıçdaroğlu'na nasıl bir ilgi var?

Kılıçdaroğlu'na sahada çok ciddi bir ilgi olduğunu görüyoruz. Ama biz asıl olarak Yeşil Sol için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı için de ciddi bir değişim talebi olduğunu görüyoruz. Dokunduğumuz herkes değişim istiyor. 15 Mayıs için çok ciddi bir değişim enerjisi var. 

- Yeşil Sol ile TİP'in 2. bölgede birlikte seçime girmesi sizi nasıl etkiler?

Biz sadece Yeşil Sol'a bir kampanya yürütüyoruz. TİP'in bu bölgede olması kendi gerçekliği açısından çok sağlıklı sonuçlar üretmediği bir durumla karşı karşıyayız. Bize sıkıntı oluşturabilir mi sorusu her yerden geliyor. Ama biz halkın öngörüsü ve bakış açısıyla bunu değerlendireceklerini biliyoruz. Onların alacağı birkaç binlik oyun da totalde bizi etkilemeyeceğini biliyoruz. Şuanda TİP de bizim sahadaki rakibimiz. Biz artık sahada adayı belli olan bir TİP ile karşı karşıyayız. Bizim direk onlarla bir görüşmemiz yok olsa da doğru olmaz. Ama onların alacağı 3-5 bin oyun bizim bir vekil kaybetmemize neden olur. TİP'in bizden alacağı oylar aynı zamanda itifaka da kaybettirebilir. Bunun muhasebesini onlar yapacaktır. 

- AKP tarafından yapılan açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir akıl tutulması ile karşı karşıyayız. Tehdit ile oy istenir mi? İktidar elinde bulunan güçlerle halkı tehdit ediyor. Böyle bir seçim kampanyası olabilir mi? 20 yıllık enkazın üstünü de örtüyor olabilirler. Ama kendileri de buna inanıyorlar mı bilmiyorum. 

İHSAN SEYLAN KİMDİR?

1982 Erzurum doğumlu Seylan, Ankara ve Anadolu üniversitelerinden mezun oldu. Reklam ve medya sektöründe uzun yıllar yöneticilik yapan Seylan; Kürtler, Aleviler, azınlıklar ve hak ihlalleri gibi konularda çalışmalar yaptı. 

Seylan, 10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilen gar katliamıyla ilgili “Qira Enqereyê (Ankara’nın Karası)” belgeselinin yapımcılarından ve yönetmenlerinden.

Aynı zamanda Seylan, 19 yaşındaki yeğeni Ümit Seylan’ı gar katliamında kaybetmişti.

Ankara'da Yeşil Sol Parti'nin hedefi nedir?
Ankara'dan Yeşil Sol Parti kaç vekil çıkarabilecek?
İhsan Seylan'ın seçim çalışmaları nasıl gidiyor?
İhsan Seylan, Ankara'daki siyasi atmosferi nasıl yorumluyor?