Bekir Güneş'in sunduğu dokuz8YEREL programında bu hafta Muğla-İkizköy, Antalya, Diyarbakır ve Van'ın yerel gündemleri konuşuldu.

"JANDARMA BİZİ ZİYARET EDENLERE KİMLİK SORUYOR"

Muğla'nın İkizköy ilçesinden bağlanan İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel, Akbelen Ormanı direnişindeki son durumu aktardı. Devam eden 2 davada yürtümeyi durdurma kararı alınmış olmasına rağmen ağaç kesimine başlanma ihtimaline karşı nöbete devam etmeye karar verdiklerini aktaran Gümüşel, karşılaştıkları zorluklardan da söz etti. "Jandarmanın böyle bir görevi olmamasına rağmen bizi ziyaret eden dostlarımıza kimlik soruyorlar. Hatta ilk başta kimlik numaralarını almaya kalktılar. Ama çok sayıda ziyaretçi olduğu için baş edemediler."

BİLİRKİŞİ KEŞFİNDE GERGİNLİK YAŞANDI

İkizköy'ün avukatlarından İsmail Hakkı Atal ise bilirkişi ziyaretinde yaşanan gerginliği ve reddi hakim başvurusu yapmalarına neden olan süreci anlattı. Atal, "Murat Yüksel isimli hakim sadece davacı avukatların orada bulunabileceğini söyledi, uzman dinletme talebimizi reddeti. Uzun tartışmalar sonucu sadece gözlemci avukatlarımızın içeri alınmasına izin verdi," dedi.

ANTALYA'DA ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ

Antalya'nın yerel gündemini aktaran Sabri Kırdar, ulaşım zammına karşı büyük bir tepki olduğunu ifade etti. "Bir yıl dolmadan, ilk yapılan yüzde 15 zammın üzerine geçen hafta yüzde 12'lik bir zam daha yapıldı. Okullar açıldı, öğrenciler toplu taşımayı kullanıyor. Hizmet sektörü ve emekçiler de toplu taşımayı tercih ediyor. Bu sebeple halkta büyük bir tepki var."

CHP'NİN IRAK KÜRDİSTAN ZİYARETİ

Gazeteci Veysi Polat, CHP'nin İran Kürdistan Bölgesi'ne yaptığı ziyaretinin halktaki yansımalarına değindi. "CHP'nin Irak Kürdistan bölgesine ziyareti gecikmiş ama yine de önemsenmesi gereken bir ziyaret olarak değerlendiriliyor. Bu diyalogların geliştirilmesi gerekiyor."

VAN'DA DOKTOR İSTİFALARI

Gazetec Arif Aslan, Van'da aşılamanın yüzde 75'e ulaştığını ifade etti. Öte yandan Van'ın çoğu ilçesinde doktor sıkıntısı yaşandığını söyleyen Aslan, doktor istifalarına değindi. "İstifa önündeki engel kalkınca Van'da 43 doktor istifa etti. Çoğu istifanın nedeni kötü çalışma koşulları ve sağlıkta şiddet. İstifaların ardından durum daha kötü bir hâl aldı. Örneğin insanlar randevu almak isteğinde Ekim ayının 20'sine kadar randevu alamayacakları söyleniyor."