Timur Soykan'ın haberleştirmesiyle ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuk istismarı ve beraberinde gelen tepkiler gündemde.

sitehaftayabakıs

Konu ile ilgili Haftaya Bakış programında konuşan Mustafa Kara "Halkın seçmediği, tamamen atanmış dolayısıyla genel kurula giremeyecek bürokratlar orada sürekli herkesi azarlıyor. Orada mesele geçmiş bütçe ile ilgili hesap vereceksin ve yeni bütçeyi anlatacaksın. Siz burayı 'ben sizi tanımıyorum' üslübu ile kullanırsanız bu sadece konuşan kişinin değil 'cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin' arızasıdır. Hesap verilmesi gereken konu sırf bu vaka üzerinden size ayrılan bütçe ile ne yaptınız sorusunu sormayı gerektiriyor. Biz sadece kürsüdeki milletvekillerinin can hıraç hallerini görüyoruz ama arkada çok açık muhalefetin sesini kısma, muhalefete hesap verme halindeki rahatsızlık bulunuyor. Çok tuhaf bir şey ile sınanıyoruz. Sürekli İslam'a sahip olan bir iktidar ve ona düşman olanlar diye bir algı yaratılmaya çalışılıyor. İslam'a değil ama sen benim hayatımın orta yerine, yasaların üstüne bir şey inşa etmeye çalışıyorsun ve bunu zorla yapıyorsun. Üstelik benim vergilerimle ayakta kalan bir Diyanet her gün bize sövüyor. İran'a bakalım. O öfke ile insanlar artık medreseleri yakıyor. 40 yıllık şeriat baskısı, sarık düşürmelere dönüştü. Kendinizi bu duruma düşürmeyin. Bir diğer sorulması gereken soru, tarikatler Türk hukuk sisteminde nereye düşüyor? İsmailağa diye bir tüzel kişilik mi var? 

Biz yasayı konuşuyoruz. Çocuk ile evlenemezsin, taciz edemezsin, sınav sorusu çalamazsın, torpil yapamazsın, meclisi bombalayamazsın. Bunların hepsi yazıyor. Hem bunların hepsini yapacaksın hem de eleştirilince sizin derdiniz İslam diyeceksin. Vallahi senin derdin İslam." şeklinde değerlendirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı'na yürüdü, 6 yaşındaki evladımızın uğradığı haksızlığa kimler neden ısrarla susuyor? diye sordu.

Mustafa Kara "Yarın tacizci başka partilerden de çıkabilir. Konuştuğumuz şey çıktığı andan itibaren devlet kurumları ne yapıyor? Biz yalnızca ceraatin patladığı yeri görebiliyoruz. O da Timur Soykan haberleştirdiği için görüyoruz. O çocuk -şu an genç bir kadın- inatla her şeye, her türlü tehdite rağmen hala devleti sığınılacak bir yer olarak gördüğü için, korkmadığı için görüyoruz. Esas soru ne yapıyoruz/yapacağız? Bu suçları işleyenler mümin, buna vicdanı ile isyan eden cehennemlik mi? Bu dünyada yasa var, anayasa ve kadının korunması kanununa uymak zorundasınız. AKP-MHP iktidarı cemaatlerin arkasında bu biçimde durmaya devam ederlerse, cemaatlerle birlikte kendilerini de batağa çekerler. Şunu görelim toplumsal vicdan yasa diyor hukuk diyor. TBMM'de tepki gösteren milletvekilleri de toplumun sesidir. Bu konu herkesin önüne gelecekte de şimdi de 'sen orada ne yaptın? sorusu ile tekrar tekrar gelecek." şeklinde değerlendirdi.