CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay 19 Mayıs coşkusunun eskisi gibi olmadığını belirterek, "Eskiden stadlarda kutlanırdı, valiler ve cumhurbaşkanları katılırdı ama olmadı. Umarız tekrar halkın büyük bir coşku ile kultanacağı dönemlere geri döneriz. Gençler işsizlik ve mutsuzluğa rağmen her yerde 19MayısGenclikveSporBayramı'nı coşku ile kutluyor." dedi.

19 MAYIS TÖRENLERİNİ ANLAMSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

19 Mayıs'ın tekrar milli bayramlar olarak kutlanacağı dönemlere dönülmesi gerektiğini ifade eden Erbay, "Artık bu törenleri küçülterek anlamsızlaştırmaya çalışıyorlar. İllerde kutlamaları belirledikleri bir okulun bahçesinde kutlamaya çalışıyorlar. Gençler artık mutlu değil, herkeste ciddi bir kaygı var. Siyasi iktidar bütün değerlere zarar verdi. Bugün yaşanan her şey bu iktidarın yaratıklarının sonuçlarıdır. " diye konuştu.

Z KUŞAĞI AKP'YE OY VERMİYOR

Sibel Hürtaş ve Burak Erbay, Yöneylem'in son araştırmasının sonuçlarını da değerlendirdi. Z kuşağına yönelik yapılan araştırmada CHP'nin AKP'ye fark atmasını yorumlayan Erbay, "AKP iktidarı gençleri çok fakirleştirdi ve özgürlüklerini kısıtladı. AKP'nin yürüttüğü bilinçli politikalarla bunlar oluyor. Genel Başkanımız gençlere ulaşmak için çok çabalıyor. Ama yine de eksikliklerimiz olabilir. Biz de CHP'nin genç vekilleri olarak bir grup oluşturup Türkiye'yi dolaşmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

HERKESİ MALTEPE MİTİNGİNE BEKLYORUZ

Erbay, CHP'nin 21 Mayıs'ta yapacağı mitinge ilişkin de şunları söyledi:

Biz iktidarın baskılarına alışkınız ama yılmıyoruz. Kaftancıoğlu kararından sonra Bursa mitingimiz İstanbul'a alındı. Türkiye'nin her yerinden örgütlerimiz Maltepe Mitingine davet için çalışıyor. Herkesi Maltepe mitingine davet ediyoruz.