Haftanın gündemini değerlendiren Gazeteci Bekir Güneş ile Mustafa Kara Bartın'da yaşanan Grizu patlamasını ve Türkiye gündeminde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"Kader yalnızca emekçiler için mi planlar yapıyor?"

Her maden faciası ardından siyasilerden gelen açıklamalar tepkiyi ve acıları katlıyor. Facianın alt yapısı araştırılarak, gerekli bilimsel önlemlerin alınmaması, her defasında uzmanlar tarafından uyarılsa da ülkede gerekli adımların atılmadığı görülüyor. Bu defa da gözler Bartın Amasra'da yaşanan maden faciasının soruşturma evresine çevrildi. 

Gazeteci Bekir Güneş sansür yasasına dikkat çekti ve "Maden faciası ile ilgili "dezenformasyon" açıklamaları yasa arkasından dezenforme edilmeye başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci ve dokuz8HABER Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara: "Eylem bile olmadan hemen provakasyon açıklamaları gelmeye başladı. Bırakın da insanlar doğru veriye ulaşsınlar, doğru bilgiyi alsınlar ve konunun takipçisi olsunlar."

Ücret-Zam-Enflasyon Makası

Ekonomik kriz ve enflasyon gerçeği ile Türkiye'nin daha çetin bir kışa girdiği günümüzde, her geçen gün artan fiyatlar karşısında Mustafa Kara: "Kısa vadeli dış borç stoku arşa vardı. 185 milyar dolar, bu ülkenin bir yıl içinde ödemesi gereken dış borç." açıklamaları ile ekonomik gidişatı değerlendirdi.

DÜNYA GÜNDEMİ

Çin'de iktidardaki Komünist Parti'nin (ÇKP) 20'inci Ulusal Kongresi, dünya basınında geniş yer buldu. Çin lideri Şi Cinping'in üçüncü defa seçilmesiyle sonuçlanması beklenen Kongre'de Şi, Tayvan'ın Çin ana karaya katılması yönündeki kararlılıklarını vurguladı.

İran'da protestolar sürüyor.

Gazprom: Kuzey Akım'ın doğalgaz hacmi Türkiye üzerinden gönderilebilir.

BİLİM

25 Ekim’de güneş tutulması var, İstanbul’da 13.00-15.00 arası yüzde 40 oranında gözlemlenecek...