AKP'nin HDP ile yeni anayasa çerçesinde gerçekleştirdiği ziyaret yeni bir sürecin mi başlangıcı olduğu tartışma konusu oldu.

Gazeteci Mustafa Kara konu ile ilgili değerlendirmesinde; 

"AKP'nin bu hamlesi AKP için hiç yeni değil. AKP'nin 20 yıllık tarihi bize gösterdi ki AKP ihtiyaç duyduğunda herkesle görüşür. İllegal örgütlerle de İmralı ile de görüşür. İYİ Parti'nin HDP çıkışları zamanları da eleştirilerimiz de bu yöndeydi. AKP ve Erdoğan gibi cesur olmak gerekli. Birlikte yasa önergesi veriyorlar ama görüşme noktasında 'ben onunla görüşmem' demek abes. Bunca zaman sonra HDP operasyonların hedefindeyken şiddete maruz kalıyorken HDP'ye gidip LGBTİ+ ve başörtüsü konuşmak da abes. AKP iktidarı Macaristan taktiği gibi seçimleri bir referanduma dönüştürmeye çalışıyor. Gücü yeter mi, göreceğiz. Eğer bir fail ve leke arıyorsak bu ülkenin savaş tarihi bize bunu gösteriyor. " 

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'deki gezisi sırasında yaptığı açıklamalar gündemde.

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuya yönelik açıklamaları gündemde. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Önümüzdeki seçimde 2 ülkeden birini seçeceksiniz. Biri kara para ile 5'li çetenin daha da zenginleştiği öteki ise temiz, teknolojik, gençlerimizi sokaklardan kurtaran, yepyeni bir Türkiye." şeklinde yaptığı açıklama gündemde tartışma konusu oldu. 

Konuya dair Gazeteci Mustafa Kara; Şöyle bir gerçek var Türkiye'nin hazinesi boşaldı ve ciddi bir kriz var. Bunun önüne geçilmezse IMF'nin kapısına gidilebilir. Hem muhalefete para bulmuyorsun diyip hem bulunca da faiz lobisi eleştirisi, çifte standartlı bir yaklaşım. Buna gelmemek lazım. Ülkeyi yönetmeye aday birinin farklı ülkelere gitmesi, orada farklı ya da yakın fikirden insanlarla görüşmesi çok doğal. Ama Erdoğan yapınca normal, başkası yapınca anormal gibi bir yaklaşım var. Bakın görün, huzur içinde seçimlere gidelim, huzur içinde bu iktidar değişsin. Bakın bu ülkede bugün suçladığınız insanlar nasıl etkili biçimde ülkeyi temsil ediyorlar, göreceğiz. " şeklinde değerlendirdi.