İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen amatör yol bisikleti yarışı "Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano" tamamlandı.

Çeşme Belediyesinin ev sahipliği ve destekleriyle, Argeus Travel ve Events tarafından gerçekleştirilen yarış 110 ve 63 kilometrelik iki parkurda yapıldı.

Veloturk iş birliği ile Salcano'nun isim sponsorluğundaki yarışta 12 ülkeden 829 bisikletçi parkura çıktı.

Çeşme Adliyesinden başlayan 110 kilometrelik Salcano Parkurunda erkeklerde ilk 3 sıra Aydın Köfteci, Arda Tekirdağ ve Ataman Şekerci'den, kadınlarda ise Özge Uzun, Şeniz Pamuk ve Selen Eyice'den oluştu.

63 kilometrelik TOYOTA Hybrid Parkurunda ise erkeklerde Deniz Örnek birinci Taha Eren Coşgun ikinci ve Mani Farajisafiloo üçüncülüğü elde ederken kadınlarda ise parkur rekoru kıran Valeriya Vildan Mutlu, Aylin Karanfil ve Özlem Korkmaz ilk 3 sırada yer aldı.

TOYOTA Hybrid parkurunun Paralimpik B kategorisinde Eşpedal Derneği'nden Taşkın Özgür ve Fatih Söylemez tandem bisikletleri ile birinci olurken Paralimpik C kategorisinde Extrem Yok Grubu sporcusu Ercan Aktağ yarışı birinci tamamladı.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu kurallarıyla düzenlenen yarış için elde edilen kayıt gelirleri, Veloturk'ün "Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler" projesiyle ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye edilmesine olanak sundu.

Yarış sonrasında düzenlenen ödül töreninde, Çeşme Belediyesi tarafından verilen "Yaşam Sevincim Çeşme Hayat Bulanlar" ödülü, 2019 yılında geçirdiği kaza sonrasında hayata tutunan Yavuz Selim Yılmaz ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilk kez Veloturk Gran Fondo Çeşme'de çocuklar için pedal basan İskenderun Bisiklet Spor Kulübü üyeleri Sabri Kılıç, Koray İflazi, Serhat Arıoğlu, Evren Şahin, İbrahim Ersen Barlas'a verildi.