Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da sanıkları arasında bulunduğu davanın duruşması öncesinde Silivri'de açıklamalarda bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin duruşmanın TRT'den canlı yayımlanması yönündeki çağrısını değerlendiren Ağbaba şunları söyledi: "Manipülasyon yapmaya çalışıyor. Çünkü geçtiğimiz haftalarda CHP'nin bir teklifi vardı, duruşmalar TRT'den canlı yayınlansın diye. AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bugünden itibaren CHP bir kanun teklifi daha verecek. Hemen önümüzdeki hafta bunu gündeme getirecek. Hodri Meydan diyoruz. Kim suçlu, kim suçsuz, kim hırsız, kim hırsız değil hepsi ortaya konsun. Bu dava siyasi mi değil mi bütün Türkiye görsün."
FETÖ'DEN DAHA HUKUKSUZ BİR DÖNEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Mahkemenin adil olmadığını ve siyasi bir temele dayandığını savunan Ağbaba, davanın içeriğine dair eleştirilerini sürdürdü. İddianamede yer alan bazı ifadelerin doğrudan siyasi figürler tarafından daha önce dile getirildiğini belirten Ağbaba şunları kaydetti: "Bu iddianamenin başlangıcında ahtapotun kolları yazıyor. Ahtapotun kollarını ilk kim söyledi? Recep Tayyip Erdoğan söyledi, AK Parti'nin Genel Başkanı. Dolayısıyla bu bir siyasi davadır. Özgür Özel'in CHP Genel Başkan adaylığı suçmuş gibi iddianameye girer miydi? Bu tam bir siyasi bir davadır. FETÖ'den daha hukuksuz bir dönemle karşı karşıyayız."
Mahkeme salonundaki fiziksel koşulların ve izolasyonun geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarından daha ağır olduğunu ifade eden Ağbaba, sanıkların aileleriyle ve milletvekilleriyle göz teması kurmasının dahi engellendiğini dile getirdi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in "Ekrem İmamoğlu da mahkeme tarafından belirlenen günde savunmasını yapacaktır" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Ağbaba ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Çok büyük bir lütufmuş gibi sunuyor, sağ olsun. Bir savunma yapmak bile bir lütuf. Sen adamı bir yıldan beri haksızca, hukuksuzca içeride tutuyorsun. Bir belediye başkanının yargılanma koşulları, esasları bellidir. Aynı suçtan Recep Tayyip Erdoğan suçlanmış, bir gün cezaevine girmemiş. Ekrem İmamoğlu'na savunmayı lütuf gibi sayan anlayışın Adalet Bakanlığı koltuğunda oturması acı verici."





