Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, Kurban Bayramı dolayısıyla 5 Temmuz 1991 yılında JİTEM tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın, Mardin Kapı Mezarlığında bulunan kabristanı başında anma gerçekleştirdi. Anmaya Aydın’ın ailesi, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri katıldı. 

'BARIŞ İNANCIMIZ GÜÇLENİYOR'

Anmada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, tüm bayramların huzur ve barış içinde kutlanması temennisinde bulundu. İktidarların baskı ve zulmünden dolayı toplum olarak huzurlu bir bayram geçirmediklerini dile getiren Ceylan, "Toplumun özgürlüğünü baskı altında aldıkları için bayramın tadını bırakmadılar. Vedat Aydın ve arkadaşlarını bizden alanlar hala canlarımızı bizden alıyorlar. Baskı ve zorbalık yaparak çocuklarımız yaşamını yitiriyor. Kan hala dökülüyor. Bu yüzden huzurlu bir bayram geçirmediğimizi söylüyorum. Faşizm ne kadar karanlık olursa olsun onların sona geldiği de görünüyor. Bize, toplumumuza karanlık günler yaşatanlar, zayıflayacaklar. Barış ve özgürlüğe olan inancımız her geçen gün güçleniyor. Biz Vedat Aydın ve arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmek için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

'TOPLUMUN CANINI YAKTILAR'

Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın, Kürtlerin bayramı hiç bir zaman huzurlu bir şekilde kutlamadığını ifade eden Aydın, "Toplumun her zaman canını yaktılar, can verdiler, bedel verdiler. Bu günden sonra bayramlarımız barışa, Kürtlerin özgürlüğüne vesile olsun. Tüm herkesin bayramını kutlarım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vedat Aydın'ın mezarına karanfiller bırakıldı.