İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan, uluslararası uyuşturucu kartelinin elebaşı Nenad Petrak'ın yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

  • Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi.
  • Operasyon kapsamında, Nenad Petrak'ın Üsküdar ilçesinde saklandığı tespit edildi.
  • İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen operasyonda, Nenad Petrak yakalanarak gözaltına alındı.

Nenad Petrak, Hırvatistan makamlarınca "Kasten Adam Öldürme" suçundan Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. Petrak, Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (USKOK) raporuna göre dokuz kadar ülkede çok sayıda insanı kendi suç örgütüne bağlayan bir zehir taciri.

Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polisleri tebrik ederek, "Uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla artarak devam edecek" dedi.