Haber: Hülya Çetinkaya

İstanbul’da AKP’li Üsküdar Belediyesi polis koruması altında 105 belediye çalışanı ile sabah saatlerinde Validebağ Korusu’ndaki otsu bitkileri kesmeye çalıştı. Kesim işlemini fark edip karşı çıkan Validebağ savunucuları, polis tarafından engellendi.

“BİTKİLER KORU’DAKİ EKOSİSTEM İÇİN ÖNEMLİ”

Validebağ Savunması Üyesi Figen Küçüksezer, kesilmeye çalışılan otsu bitkilerin korudaki mikro ekosistem için önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Geçen hafta İstanbul Planlama Ajansı'nın düzenlediği Validebağ Korusu'nun Geleceği Çalıştayı’na katıldık. Üsküdar Belediyesi de oraya geldi. Otların biçilmesinin buradaki ekosistemin halkalarını koparacağını, mikro ekosistemi olumsuz yönde etkileyeceğini şu an da çok aktif bir angın tehlikesi olmadığını ayrıca gözümüzün korunun üstünde olduğunu söyledik. Kendileri ot biçmenin yangın riski açısından önemli olduğunu dile getirerek ‘Hukuken bir proje yürütemeyiz ama bizim burada teknik ormancılık faaliyeti yürütmemize engel olmazsınız hukuken’ dediler ve aslında bunun sinyalini de verdiler bugün.”

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI 

Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüler, bugün saat 17.00’de Üsküdar Belediyesi önüne basın açıklaması yapacağını bildirdi ve tüm yaşam savunucularını basın açıklamasına katılmaya davet etti.

Çağrı metni şu şekilde: 

“Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri'nden çağrı var:

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yangın bahanesiyle Validebağ Korusu'na girerek bugün otsu bitkileri kesti. Hilmi Türkmen'in kuru ot ve çöp diyerek kestiği bitkiler koru ekosisteminin bir parçası ve canlıların yaşam alanları demek için ve Hilmi Türkmen'in yaptığı katliamı yüksek sesle söylemek için Üsküdar Belediyesi'ne gidiyoruz.

Dertlerinin yangın olmadığını biliyoruz. Yangınları durdurmadıkları gibi Akbelen'de, İkizdere'de ve bugün Validebağ'da güçlerini ormanları değil şirketleri korumak için kullandıklarını biliyoruz. Tüm yaşam savunucularını bugün saat 17.00'da Üsküdar Belediyesi önüne çağırıyoruz.”