CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi tarafından yapılan araştırma gençlerin ekonomideki kötü gidaşattan nasıl etkilendiğini gözler önüne serdi. 

‘Genç Yoksulluğu Dosyası’na göre üniversitelinin yüzde 60'ı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Okulu dondurmaya çalışanların sayısı da giderek artıyor. 

Raporda, okulların yemek ücretlerine yaptıkları zam oranları, öğrencilerin beslenmede yaşadığı zorluklar ve barınmada yaşanan kriz dikkat çekiyor. Yani öğrenciler bir insan için zorunlu olan en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. 

KYK BURSU YEMEK MASRAFINI KARŞILAMIYOR

Hacettepe Üniversitesi’nde yemek ücretlerine yüzde 76’lık zam yapılırken, ODTÜ yemek ücretini yüzde 80 zamla 15 TL olarak açıkladı. Rapora göre, KYK bursu pek çok okulda bir aylık yemek ücretini karşılamaya yetmiyor. 

ÖĞRENCİLER ÖĞÜN ATLIYOR

Üniversite öğrencileri arasındaki yoksulluğun özellikle temel ihtiyaçlar ve eğitim alanında yoğun olarak hissedildiği kaydedildi. Bu öğrencilerin; balık, tavuk, et gibi beslenme açısından önemli olan gıdalara ulaşmakta zorlandıkları, haftada en az ise birkaç gün öğün atladıkları ortaya kondu.