İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçim hazırlıklarına ilişkin konuşan Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'adaylıktan çekilme' sözlerine de yanıt verdi. “Hazırlıklar çok güzel gidiyor" diyen İYİ Partili Özlale, adaylıktan çekileceği iddialarına “Hayır, Tunç Bey’in kendi temennisi o” diye yanıt verdi.

Özlale'ye geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalardaki "İstanbul İttifakı'nı sağlamak Ekrem İmamoğlu'nun elinde" sözleri de soruldu. Özlale, “Ekrem Bey İstanbul İttifakı oluşturmak için bütün partileri dolaşacağını söyledi. Bize de geldiğinde görüşürüz. Zaten daha öncesinde bu konuyla ilgili kararları divana bıraktı. Biz de bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkaracağız” diye konuştu.

Özlale, ayrıca İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının henüz belirlenmediğini de dile getirdi. 

"BAŞKANLIĞI ÇOK İSTİYORUZ"

Özlale'ye partisinden adaylıktan çekilme isteği gelirse buna karşı nasıl bir tepki verileceği de soruldu. Özlale, “Şu ana kadar parti meclis üst kurularda aldığı bir kararlarda gösterdiği bir adayı hiç geri çekmemiş. Bundan sonra geri çekeceğini düşünmüyorum. Biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını çok istiyoruz ve oradaki güçlü temennimizi ve niyetimizi ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.