Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursa’da Bugün kanalında Aysın Komitgan’ın konuğu oldu. Programda kaçak göçmenler hakkında konuşan Özdağ, 745 bin yabancı uyruklu sığınmacı ve kaçağa vatandaşlık verildiğini ve 2023 genel seçimlerinde oy kullanma hakkı elde ettiklerini söyledi.

“2023’E KADAR BU SAYI DAHA DA YÜKSELECEK”

Özdağ, bu sayının genel seçimlere kadar daha da yükseleceğini belirterek, “Son seçmen listesi açıklanmadı. 2023’e kadar bu sayı daha da yükselecek. Biz bu konuda Türk halkını uyandırmaya çalışan tek partiyiz.” dedi.

Özdağ’ın Bursa’da Bugün kanalındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“AÇIK, KABA VE ALÇAKÇA BİR MÜDAHALE”

“Demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir hadiseyle karşı karşıyayız. Seçmen ithal ediliyor. Türkiye’nin demografik yapısı değiştirildikten sonra, ülkemize kaçak olarak gelen, ülkemize sığınmacı olarak gelen, aslında vatandaşlık alması mümkün olmayan 100 binlerce insana vatandaşlık verilerek Türk milletinin kaderini belirlemelerine imkan veriliyor. Düşünün Türkçe bile bilmiyorlar, bu ülkede askerlik yapmamış, 1 kuruş vergi vermemiş… Annesine babasına sorsanız haritada Türkiye’nin yerini gösteremeyecek insanlar 2023 seçimlerinde oy kullanarak bu ülkenin gelecekteki siyasetinin belirleyicisi olacaklar. Biz Zafer Partisi olarak Türk milletinin seçme ve seçilme ve hakkına açık, kaba ve alçakça bir müdahale olduğunu düşünüyoruz. “

“TOPLAMDA 1 MİLYON 750 BİN KİŞİYE VATANDAŞLIK VERİLDİ”

“Ben temmuz ayında açıkladım. 1 milyon 400 küsur bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Afganlar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Libya gibi ülkelerden kişilere de verilen vatandaşlıklar aşağı yukarı 250 bini buluyor. Yani toplamda 1 milyon 750 bin kişiye vatandaşlık verildi. İnkar ettiler. Sonra Süleyman Soylu benim verdiğim rakamlardan Afganlar bazında 2 bin daha fazlasını verdi, ‘bunlara vatandaşlık verdik’ diye. Ben bu açıklamayı yapınca ‘Yok efendim, sadece 121 bin Suriyeli seçmen oldu’ dedi. Bu durumda CHP Genel Başkanının çıkıp ‘Ne yapıyorsunuz, 1 seçmen bile önemli, kaderini belirler Türkiye’nin’ demesi gerekiyordu. Hayır aksine çıktı dedi ki ‘Öyle abartılacak 400-500 bin gibi rakamlar yok’ dedi. Size kaç uyuyor, kaç lazım kardeşim? Bize bir tane bile lazım değil. Sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, ‘Suriyeli, Afgan ve Libyalı ve Mısırlılardan 166 bin seçmen tespit ettik’ dedi. Oysa polimetre CHP Genel Merkezi’nin de uzun yıllar birlikte çalıştığı, başında 50 yıllık CHP’li Kemal Ölçer’in olduğu polimetre, 5 Haziran 2022 tarihli seçmen listeleri üzerinden yapmış olduğu araştırmada sadece İstanbul’da 180 bin, Türkiye’de de 745 bin Suriyeli, Afgan, Mısırlı yani Doğu ülkelerinden seçmen tespit etti.”

“EN SERT MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“745 bin çok büyük bir sayı. En son 2019’da genel seçimlerde 59 milyon kişi oy kullanmıştı. Şimdi bu 3 buçuk milyon daha artması lazım. 745 bin çok yüksek bir sayı. Burada da kalmayacak. Bu Türk milletinin kaderine müdahale etmektir. İstanbul’da seçimleri İmamoğlu seçimleri 13 bin oyla kazandı. Bursa’da AK Parti belediyeyi 30 bin oyla kazandı. Bakın ne kadar önemli. Bu daha bitmedi. Onun için biz bir yasa değişikliği önerisi verdik ve dedik ki bunlar 10 sene oy kullanmasınlar. Çünkü Türkçe bilmiyor, bu ülkeye bağlı değil, kendi ülkesini terk etmiş, kendi ülkesi için mücadele etmemiş ama gelecek burada benim ülkemin nasıl yönetileceği konusunda oy kullanacak. Buna lütfen izin vermeyin. Çünkü bu demokratik hakkımızın elimizden alınması demek. Bizler bu ülke için kan dökmüş insanların çocukları, torunlarıyız. Biz bu konuda en sert mücadeleyi seçim gününe kadar sürdüreceğiz.”