Twitter’da şirket içi e-postalar basına sızarak personellerin bir kısmının işten çıkarılacağı öğrenilmişti.

Buna göre, şirket tarafından çalışanlara gönderilen e-postada çalışanlardan evde kalmaları ve haber beklemeleri istenmişti. Nihayetinde Twitter’ın çalışan sayısını azalttığı ortaya çıktı.

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’ın şu anda güvenlik işlerinden sorumlu yöneticisi Yoel Roth, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şirket çalışanlarının yarısının işten çıkarıldığını duyurdu.

Açıklamada, Twitter’ın yanlış bilgi ve zararlı bilgilerin yayılmasını önlemekle sorumlu güven ve güvenlik ekibindeki çalışanların yüzde 15’inin işten çıkarıldığı belirtildi.

Roth, “Dünkü işten çıkarma, Güven ve Güvenlik ekibimizin yaklaşık yüzde 15'ini etkiledi (şirket genelindeki yaklaşık yüzde 50’nin aksine), en az etkiyi ön saflardaki moderatör personelimiz yaşadı” dedi.

Yoel Roth, bir başka tweetinde ise ABD’de 8 Kasım’da yapılması planlanan ara seçimlere titizlikle çalıştıklarını belirterek, ‘seçimi bastırabilecek zararlı yanlış bilgilerle’ mücadele etmenin birincil amaçlarından olduğunu vurguladı.

“ŞİRKET GÜNDE 4 MİLYON DOLAR ZARAR EDİYOR”

Roth’un tweetlerinin ardından Twitter’ın patronu Elon Musk da bir açıklama yaptı.

Attığı yeni tweetlerde Musk, kaç kişinin işten çıkarıldığını belirtmedi ancak işten çıkarmanın gerekli olduğunu dillendirdi.

Musk, tweetinde, “Twitter'daki işten çıkarmalara gelince, ne yazık ki şirket günde 4 milyon doların üzerinde kayıp yaşarken başka seçenek yok. Çıkan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekli olanın yüzde 50 fazlası” dedi.