Haber: FATOŞ ERDOĞAN

Adalet Nöbetleri'ni bu hafta Esenyurt Meydanı'nda gerçekleştiren tutuklu yakınlarına,  Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Saruhan Oluç, Murat Sarısaç, Habip Eksik, İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Marmara Eşsözcüsü Dilber Demir, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Cumartesi Anneleri ile çok sayıda kişi destek verdi.

HDP Esenyurt İlçe Örgütü önünde bir araya gelen tutuklu yakınları ve HDP milletvekilleri Esenyurt Meydanı’na yürürken polis tarafından ablukaya alındılar. Polis basını darp ederek uzaklaştırdı. HDP milletvekilleri Habip Eksik, Saruhan Oluç polisin tutumuna itiraz etti. Tutuklu yakınları da zılgıtlarla durumu protesto etti.

photo1659792224 (1)

Esenyurt Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçen grubun önü polis tarafından kesildi. Milletvekillerinin itirazı üzerine polis basın açıklamasına izin vermek zorunda kaldı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yaptığı konuşmada, tutuklu yakını annelerin adalet talebiyle açıklama yapmasına izin verilmemesini eleştirdi ve demans teşhisine rağmen tahliye edilmeyen Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekti.

Oluç, “Annelerin adalet arayışından korkmamak gerekir. Bir tek annenin bile gözyaşının akmadığı bir ülke için annelerin adalet mücadelesi devam edecek” dedi.

HDP Milletvekili Murat Sarısaç da Esenyurt Meydanı’nın yüzlerce polisle ablukaya alınmasına "Mafya olsaydı önünüzü iliklerdiniz iki tane annenin çocuklarını sormasından korkuyorsunuz" diyerek isyan etti.

photo1659792224 (2)