Haber: Songül İstanbullu / Artvin

Türkiye İşçi Partisi Kültür ve Danışma Kurulu üyesi ve aynı zamanda 14 Mayıs’ta Türkiye İşçi Partisi Artvin milletvekili adayı yönetmen Serkan Acar partisinin Artvin’de yürüttüğü seçim çalışmalarını ve aynı zamanda 14 Mayıs seçimleri sonrası durum ve 28 Mayıs seçimi için açıklama yaptı. Serkan Acar, ”Türkiye ilk kez iki turlu seçim deniyor ve o yüzden insanlar aslında bu turda bu işin biteceğine dair umutlar taşıyordu daha çok özellikle   Kemal Kılıçdaroğlu lehine. Beklenti büyük olunca hayal kırıklığı da büyük oldu fakat hayal kırıklığı çabuk üzerinden atıldı ve çalışmaların başladığını ben sahada gözlemliyorum” dedi.

Türkiye işçi Partisi 14 Mayıs seçimlerinde Emek ve özgürlük blokunda kendi listelerinde milletvekili adaylarıyla seçime katılırken. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemiş ve 28 Mayıs’ta da aydınlık bir Türkiye için Kemal Kılıçdaroğlu için çağrıda bulundu.

“128 MAYISTA OYLANAN ASLINDA NE KEMAL KILIÇDAROĞLU NEDE RECEP TAYİP ERDOĞAN DEĞİL OYLANAN BU UCUBE VE TEK ADAM REJİMİYLE YÖNETİLİP YÖNETİLMEMESİDİR”

Türkiye İşçi Partisi Kültür ve danış Kurulu üyesi ve Artvin Milletvekili adayı Serkan Acar” Türkiye ilk kez iki turlu seçim deniyor ve o yüzden insanlar aslında bu turda bu işin biteceğine dair umutlar taşıyordu daha çok özellikle Kemal Kılıçdaroğlu lehine. Beklenti büyük olunca hayal kırıklığı da büyük oldu fakat hayal kırıklığı çabuk üzerinden atıldı ve çalışmaların başladığını ben sahada gözlemliyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz aslında Türkiye İşçi Partisi olarak bizde Artvin’de Kemal Kılıçdaroğlu için yürütüyoruz. 28 Mayıs aslında Türkiye açısından kritik bir öneme sahip çünkü aslında oylanan Kemal Kılıçdaroğlu ve yahut ta Recep Tayip Erdoğan değil bundan sonra Türkiye’nin hukuksuzlukla ve tek adam rejiminin yani bu ucube sistemle yönetilmesinin devam edilip edilmemesi yönünde bir seçim olacak.

Bundan dolayı bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmeleri ve oylarını kullanmalarını istiyorum.

Biz parti olarak Artvin’deki seçimlere kısa zamanda hazırlanabildik ben kültür ve danışma kurulu üyesi olarak partim tarafından Artvin için görevlendirildim ve görevim için geldiğim Artvin’de aslında örgütsel olarak hiçbir çalışmamız yoktu ve Hopa ilçe örgütümüzü açtık ve diğer ilçe örgütlerinde de çakışmalarımızı yürüttük ve aynı zamanda da paralel olarak seçim çalışmalarımızı sürdürdük.

Ulaştığımız sonuç ben partim adına Artvin’de aldığımız sonucun ümit verici olduğunu düşünüyorum. Genel olarak Artvin’de de her zaman ki gibi CHP ve bir AKP milletvekili seçilmesi bu seçimde de değişmedi. İnsanlar aslında başka partilere yönelme tercihinde bulunabilecekleri yönünde sahada öyle bir izlenim edinmiştik. Seçimin sonlarına yaklaşırken aman bizdekini kaybetmeyelim ve öteki gelecek ve öbürü gelmesin biz kaybetmeyelim ikileminde kalarak mevcut milletvekiline yöneldiler ve sonuç değişmedi Artvin için umarım bundan sonraki seçimlerde değişir”

Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu