İSTANBUL (AA) - Asya bölgesinin en başarılı ambalaj tasarımlarının ödüllendirildiği, 10 ülkeden 151 ambalajın yarıştığı AsiaStar 2022’de Türkiye toplam 17 ödül kazandı.

Ambalaj Sanayicileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, yarışmada Türk şirketleri 6 ürünle ödüle layık bulunurken, öğrenci kategorisinde ise Türkiye ambalaj sektörünü temsil eden genç tasarımcılar 11 ödül aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir, "Türkiye ambalaj sektörü olarak Asya’nın en prestijli tasarım yarışmasından 17 ödülle döndük. Ödül alan firmalarımızı ve başarılı genç tasarımcılarımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sektör olarak her sene olduğu gibi bu sene de yarışmada güzel sonuçlar elde ettiklerini aktaran Sarıbekir, "Sektörümüzün geleceği tasarımda. Tasarımda farkındalık yaratmak da gençlerimizin elinde. Bu tarz yarışmalar geleceğimiz için çok önemli. Burada elde ettiğimiz başarılar da sektörümüzün geleceğine ışık tutacak." değerlendirmesinde bulundu.