İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuştu. Soyer, İyi Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale''nin "Akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday" olmadığını belirterek şunları söyledi: 

"Bu, İstanbul ve Ankara ile ilgili bir hamle. Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağını biliyorlar. Ankara ve İstanbul müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum."

AKŞENER'E 'KOKU' YANITI

İyi Parti lideri Meral Akşener'in 'İzmir'de koku sorununun devam ettiğine' ilişkin sözlerine de yanıt geldi. Soyer, "Bu mesele çözülmüştür. Buradayız. (Kordon) Karşısı Çiğli Arıtma Tesisi. Koku var mı şu anda?" dedi.

Soyer, "Koku problemini bu kış bitirdik. 50 yıldır halı altına süpürülen meseleyi çözdük. 50 yıl önce İzmir'e kokudan giremezdiniz. Çocukluğumda burada denize giriyordum. Şu anda girilemiyor. Körfezi kirleterek berbat noktaya getirdik" diye konuştu.

İYİ Parti adayının kendisini riske sokmayacağını belirten Soyer, ittifakın şart olmadığını ifade etti ve ekledi: "Yerelde ittifak tabanda kuruluyor. Genel seçimdeki gibi değil. Belediye başkanı kiminle ittifak kurmak gerekiyorsa kurar. Onu merkez bilemez. Yukarıda el sıkışmanız yeter."

"İZMİRLİ İTHAL ADAYA TEPKİLİDİR"

İzmir'de CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın aday gösterilebileceğine dönük kulis bilgisine ilişkin de konuşan Soyer,  "Öyle bir ihtimal görmüyorum. İzmirli, ithal adaya tepkilidir. Milletvekili listesinde benzer tepkiler görüldü" dedi.