Haber: Fatoş Erdoğan

Tüm Emeklilerin Sendikası İstanbul Şubeleri,  Kadıköy İskele Meydanı'nda TÜİK'in açıkladığı hayali enflasyon rakamlarını protesto etti. "TÜİK verileri sanal. TÜİK; emekliye, çalışana yapılması gereken maaş artışlarını aşağı çekmenin aracı haline gelmiştir. TÜİK' in verilerini tanımıyoruz" dedi

'Açlığa ve Karanlığa Teslim Olmayacağız' pankartının açıldığı basın açıklamasını Tüm Emeklilerin Sendikası İstanbul Şubeleri adına  Zehra Ulusoy okudu.

Açıklama metni şöyle:

"TÜİK yine şaşırtmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TÜİK verilerini görünce nerdeyse zil takıp oynayacaklar. Onlarda biliyor ki; TÜİK verileri sanal. TÜİK ; emekliye, çalışana yapılması gereken maaş 

artışlarını aşağı çekmenin aracı haline gelmiştir. TÜİK' in verilerini tanımıyoruz.

ETİ UNUTTUK, EKMEK ALMAKTA ZORLANIYORUZ

Onlarda biliyor ki ; ne HAZİRAN ayı enflasyonu gerçek, ne de 6 aylık enflasyon verileri gerçek. Emekliler, emeği ile geçinen bütün kamuoyu aldatılıyor. İlginç olan bütün dünyada gıda ve petrol fiyatları düşerken ülkemizde sürekli yükseliyor.Sadece 28 Mayıs 1 Temmuz arası çaya yüzde 43, akar yakıta yüzde 25'i aşan zamlar gelmiştir. Piyasa fiyatlarına yetişmek olası değil. Ekmek yer yer 

yüzde 20 ile yüzde 50 arasında zamlanmıştır. Eve ekmek almak bile emeklileri zorlar olmuştur. Eti unuttuk. Sebze ve meyve almak tarım ülkesinde imkansızlaştı. Dövizin ise freni patlamış. Dün alınan bir tüketim ürününün etiketi bugün değiştiriliyor. 

EMEKLİYE BAYRAMI ÇOK GÖRDÜLER 

Bir dilim baklavanın 15-20 liraya satıldığı bir ortamda ,bayram ikramiyesi diye ödenen 2000 liraya tek kuruş artış yapılmadı. 

Emekliye bayramı çok gördüler. Nazım Hikmetin kulağı çınlasın. Artık 

bayramlarda " çocuklar şeker bile yiyemez oldu."..İktidar, alım gücümüzün düşmesini görmezden geliyor.. Sadece son 1 ayda alım 

gücü yüzde 25 azaldı. Bizim hesabımıza göre ilk 6 aylık dönemde maaşlarımız yüzde 52 nin üzerinde erimiştir.

Bir bardak çay , bir simit 20 lirayı bulmuştur. Yani çay simit bile lüks olmuştur. 4 kişilik bir aile 3 öğün bir bardak çay ,bir simit yeseler dahi günlük eder 240 lira. 

Yani ayda eder 7200 lira. Yani neredeyse bir emekli maaşı tutarında. Bir çay simit hesabı yapanlara duyurulur. 

Bizler onurlu vatandaşlarız Sadaka toplumu olmayı zinhar red ediyoruz 

İktidar sadaka toplumu yaratmıştır. Bizler onurlu vatandaşlarız. Sadaka toplumu olmayı zinhar red ediyoruz. Bizler demokratik bir ülkede insanca yaşamak istiyoruz.

Kurtarıcı diye ekonominin başına monte ettikleriniz daha ilk icraatlarında emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin, yani yoksulun yanında değil ,bir avuç sermayenin, uluslararası finans kuruluşlarının yanında olduğunu göstermişlerdir.

Bu durum Cumhurbaşkanından bağımsız gelişmediği açıktır.

Seçim vaatlerinin sadece oy devşirmek için yapıldığını biz biliyorduk, lakin bu vaatlere kananların göz kapaklarının çapaklarını silmiş olmalarını umuyoruz .Emin olunsun ki, hamasi nutuklarla, devşirme oylarla iktidarınızı sürdüremezsiniz. Bir nebze de olsun vicdanınız varsa bizi dinleyin ve taleplerimizi karşılayın.

Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin ,yoksulun insanca yaşayacağı maaş zamlarını uygulayın.

photo1688555695 (1)

EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR 

Bugün emeklilerin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında maaş alıyor. Bu durumdan utanılmalıdır Açlık sınırından söz ediyoruz! Ne kadar vahim bir durum.Buradan bütün emekli vatandaşlarımıza çağrımızdır. Maaşlarımızı insanca yaşanacak bir düzeye çekmenin yolu birleşmek ve sendika çatısı altında örgütlenmekten başka çaremiz kalmamıştır. Haklarımız için; barışçıl ve demokratik eylemliklerimizle isteklerimizi iktidar ve kamuoyunun gündemine taşımaya devam edeceğiz.

TÜİK'E SESLENİYORUZ: ELİNİZİ CEBİMİZDEN ÇEKİN. İKİ ELİMİZ YAKANIZDADIR.

İktidara sesleniyoruz: Yoksulluğu yalan dolanla bir süre yönetmeyi beceriyorsunuz, lakin açlık yönetilemez. Emekli aç .Duyun sesimizi ve derhal maaşlarımızı insanca yaşanacak düzeye çekin.

Son sözümüz emeklilere:

Emekliler saflara...Emekliler; Tüm Emeklilerin Sendikası sizindir. Sendikal 

örgütlenmemize dokunulmasın. Daha güçlü bir şekilde sendikamıza sahip 

çıkalım. Unutmayalım ki kurtuluşumuz emek emek terlemiş ellerimizdedir. 

Umut, yılmadan usanmadan hakkımız olan için mücadele etmektir.

Biz büyük bir aileyiz ve mutlaka kazanacağız."

photo1688555695