Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Sekreteri Ferzan Sarsılmaz şube binasında bir basın toplantısı yaptı.

İktidara bir çağrıda bulunan Şube Sekreteri Sarsılmaz, "Geçim zorluğu içindeyiz. Bu maaşlarla ,bu bayram ikramiyesi ile ne insana yakışır yaşayabiliyoruz, ne de geleneklerimizi yaşayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"AÇIKLANAN ENFLASYON ORANI BİR PALAVRADAN İBARETTİR"

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

 “TÜİK ise emeklilerin, emekçilerin gelirlerini baskılamak için aklı başında hiç kimse tarafından kabul edilemeyecek enflasyon oranları açıklayadursun; sahada ,hayatın akışında yaşam maliyeti çok yüksektir. Gerçekleri gizleyerek ,algı yönetimiyle emeklileri daha ne kadar oyalayabileceğinizi sanıyorsunuz... Açıklanan yüzde 39,59  enflasyon bir palavralardan ibarettir.

Hele 2023’ün 5 aylık enflasyon açıklamaları yüzde 15,26 olduğunu  ifade etmek , bizlerle alay etmektir. Sadece Haziran ayı enflasyonu dövize, mal ve hizmetlere gelen zamlar dikkate alındığında 5 aylık enflasyondan çok daha yüksektir. Bütün bunlar ortadayken  emeklilerin bayram ikramiyesinde herhangi bir artışa ilişkin açıklama duymadık. Oysa taleplerimizi iktidarında duyduğu gibi  kamuoyuyla paylaşmıştık.  

Emeklilere yılda 4 kez en az asgari ücret düzeyinde ek ödeme yapılsın talebimizi hatırlatmak istiyoruz.. Bunların zamanlaması açısından ise Cumhuriyet bayramı, 19 Mayıs bayramı , ramazan bayramı ve kurban bayramı arifesi olarak önermiştik. Toplumsal duyarlıkların üst düzeyde olduğu bu dönemlerde, emeklilerin bir nebze nefes alması ve aile büyükleri olarak beklentileri karşılaması, sadece ekonomik değil, kültürel açıdan da önemlidir.

Siyasi iktidar, haklı talebimizi sönümlendirmeyi ,etkisizleştirmeyi seçti. İki dini bayramda 1000’er  lira ile başlayan ödeme , 4 yıl sonra sadece 100 liralık komik artış yaparak samimiyetlerini test etti! Seçimler yaklaşırken muhalefetin baskısı ve  oy kaygısıyla ödenti 2000 liraya çıkarıldı.

22-4

"EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE YÜKSELMELİ"

Aşırı fiyat artışları, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında 2 bin lira anlamsızlaşmıştır. 4 kişilik bir ailenin bir akşam yemeği bile yiyemiyeceği bir miktarı ikramiye diye ödemek, biz emekliler açısından utanç verici, onur kırıcı hale gelmiştir.

İşsizlerden sonra  toplumun en yoksul katmanı haline dönüştürdüğünüz emeklilerin bayram ikramiyesini asgari ücret düzeyine çıkarın.

Seçimlerden önce bol bol vaatlerde bulunan siyasi iktidar, seçim sonrası  dilini yutmuş gibi hiç bir açıklama yapmıyor.  

Kurban bayramı tatili 9 güne çıkarılarak  turizmcilerin düşünüldüğü iddia ediliyor. Emekli maaşları ile  emeklilerin tatile çıkması zaten mümkün değil. Hiç değilse 15 600 000 emekliyi çocukları ve torunlarına mahçup  etmeyin.

"ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ, GEÇİNEMİYORUZ..."

İktidara sesleniyoruz :Ge-çi-ne-mi-yo-ruz. Bayramda nefes almak istiyoruz . Bayram ikramiyelerimizi asgari ücret düzeyinde hemen ödeyin.

Ayrıca dul, yetim ve eşinden ,ebeveyninden dolayı maaş alanların bayram ikramiyelerinden kesinti yapmayın. Sandık emeklisi arkadaşlarımıza da bayram ikramiyesi ödenmelidir. Bu konuda tez zamanda çözüm bekliyoruz.

Duysunlar diye bir kez daha haykırıyoruz. Emekliye bayram ikramiyesi diye ödenen tutar asgari ücret düzeyine çıkarılsın ve yılda 4 kez ödensin".